Donderdag 27 februari t/m donderdag 16 april, 19:30-22:00u.
We kunnen veel dingen die ons overkomen niet beïnvloeden. Wat we wel kunnen beïnvloeden is hoe we omgaan met wat ons overkomt. Tijdens een Mindfulness training (MBSR-training) leer je om met mildheid en opmerkzaamheid naar situaties in je leven te kijken.

De Mindfulness Based Stress Reductie training is een geschikte training om je aandacht voor het hier en nu te vergroten. Met mildheid en opmerkzaamheid leer je naar situaties in je leven te kijken. Hierdoor herken je stressprikkels en automatische gedachtepatronen sneller en wordt het makkelijker je los te maken van zorgen over de toekomst of frustraties over het verleden. Het resultaat is dat je meer rust en balans ervaart in je leven. De cursus bestaat uit 8 lessen van 2 uur die wekelijks worden gegeven en een oefendag in stilte. Hoe ziet een cursusdag eruit? In elke bijeenkomst komen eenvoudige lichaams- en aandachtsoefeningen aan bod. Je hoeft hiervoor geen ervaring met vormen van lichaamsbeweging of meditatie te hebben. Iedereen traint binnen de grenzen van zijn mogelijkheden. Je krijgt inzicht in wat stress en stressvolle communicatie met je doet, in hoe je zelf omgaat met stress en hoe door bewustwording je steeds beter de eerste beginnende signalen van stress leert herkennen. Hierdoor ga je ervaren dat je een keuze hebt in hoe je met stressprikkels omgaat. Tijdens de cursus is er ruimte om ervaringen uit te wisselen. Het delen van ervaringen is gericht op het bevorderen van opmerkzaamheid, het herkennen van patronen en de toepassing in het dagelijks leven. Het programma spreekt cursisten aan op hun eigen veerkracht en zelfhelend vermogen. Na elke les krijg je een aantal praktische opdrachten mee naar thuis, zodat je dat wat je tijdens de training leert, ook in je dagelijks leven leert toe te passen. Het programma vraagt dus ook een tijdsinvestering buiten de bijeenkomsten om. Tijdens de eerste bijeenkomst ontvang je een werkboek en cd’s die je kan gebruiken voor je thuisbeoefening. Anna Prat de Bascompte – de trainster

Na haar afstuderen als Arbeids- en Organisatiepsycholoog heeft Anna veel mensen begeleid met burn-out, overspannenheid en pijnklachten. Snel had zij het gevoel dat ze te weinig kennis had over de verbinding tussen lichaam en geest. Daarom heeft Anna meerdere opleidingen gevolgd in haptonomie, TA, Mindfulness, psychodrama technieken, EMDR en Voice Dialogue. Dit jaar heeft Anna de verdieping weer opgezocht door de opleiding Mindfulness Trainer bij het Centrum voor Mindfulness te volgen.
Voor Anna biedt de Mindfulness training een prachtige basis om met het leven om te gaan, om dieper en bewuster contact te maken met jezelf en anderen, om opmerkzaamheid te beoefenen en als ondersteuning om bewuste keuzes te maken. Door Mindfulness beoefening kan je met mildheid en compassie naar jezelf en anderen leren kijken.
Meer informatie over de trainster vind je hier: https://sprankelenco.com/dit-zijn-wij
Kosten De kosten bedragen €302,50. Indien de werkgever betaalt zijn de kosten €395. Indien je in de bijstand zit dan kan je de training volgen voor €75.
Hierin zijn inbegrepen: – 8 bijeenkomsten van 2,5 uur – werkboek – links om thuis mee te oefenen Tijdsinvestering en trainingsdata De training begint met een kennismakingsgesprek van half uur in februari 2020, hieraan zijn geen verplichtingen of kosten verbonden. We onderzoeken dan samen of het een goed moment is om met de training te starten en of je voldoende ruimte hebt om je 8 weken te verbinden en ook thuis te oefenen. Voor het plannen van het kennismakingsgesprek kan je contact opnemen met Anna: anna.prat@mosaictraining.nl.
De eerstvolgende training begint op donderdag 27 februari 2020 en bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 19.30 tot 22.00 en een stiltedag.
De data zijn: 27 februari 5 maart 12 maart 19 maart 26 maart 2 april 9 april 16 april
De stiltedag is op zaterdag 4 april van 13.00-17.30.
Aanmelden en contact Je kan je aanmelden via de button, per email via info@yogaspot.nl of telefonisch op 020-8223144. Na de aanmelding kan je dan Anna mailen om het kennismakingsgesprek te plannen op anna.prat@mosaictraining.nl. Ook als je vragen hebt, aarzel niet om met Anna contact op te nemen: 06-12044482. Ze is niet bereikbaar tussen 3 en 15 februari ivm een stilteretraite.
In deze training hebben we ruimte voor 5 deelnemers, wacht niet te lang met je aan te melden!