pilates

“Krachtig, versterkend, versoepelend”
Pilates bestaat uit dynamische oefeningen die het lichaam versterken zonder het te belasten. Het is dus een heel veilige manier om het lichaam sterker en soepeler te maken. In Pilates lessen vind je veel invloeden uit Yoga, Mensendieck en fysiotherapie. De Pilates methode geeft je lange sterke spieren en leert je spieren ontdekken waarvan je niet wist dat je ze had. Je krijgt souplesse, balans en een betere houding daarnaast brengt Pilates harmonie in lichaam en geest.
Boek een Pilates les!

Hoe ziet een les eruit?

Na een goede warming-up volgen er afwisselende oefeningen met veel variatie. In een Pilates les wordt je lichaam getraind door middel van gecontroleerde oefeningen. Het trainen van de controle over de wervelkolom staat centraal, en de oefeningen zijn er in de eerste plaats op gericht de regio van de onderrug, buik, bekken en bilspieren te versterken. Aandacht, concentratie, ademhaling, spierbeheersing en ontspanning zijn de kernbegrippen die de les vormgeven.

Strekken is erg goed voor je spieren en de flexibiliteit van je hele lichaam. Het strekken in pilates oefeningen is dynamisch en niet statisch, wat inhoudt dat je beweegt tijdens het strekken. Verder zijn veel Pilates oefeningen zo opgebouwd dat je ook spieren versterkt. Er wordt soms gebruik gemaakt van ballen en straps (grote elastieken).

Er wordt afgesloten met een cooling-down. De les duurt één uur.

Zijn er nog variaties?

Pilates wordt zowel gegeven als privéles als in groepsverband.

Wat zijn de voordelen?

  • Je lichaam wordt sterker en soepeler
  • Is zeer geschikt voor mensen met rugklachten
  • Pilates helpt goed tegen chronische pijn
  • Je strekt én versterkt je spieren
  • Geestelijke ontspanning
  • De oefeningen zijn gevarieerd en uitdagend

Wie geven deze les?

Manolo, Cleo, Ozlem en Paula zijn onze Pilates docenten. De les van Manolo is pittig en die van Paula is meer gericht op uitleg en detail. Ozlem geeft een uitdagende les, en Cleo legt veel nadruk op gezond en blessurevrij bewegen binnen je eventuele beperkingen.

Yoga Spot contact

info@yogaspot.nl
020-822 31 44

Laan der Hesperiden 142
1076 DX Amsterdam

Arend Janszoon Ernststraat 665a
1082 LG Amsterdam

Bedrijfsinformatie

Yoga Spot Olympisch Stadion
KvK: 61985449
BTW: NL854580062B01
IBAN: NL90 KNAB 0258137886

Yoga Spot Buitenveldert VoF
KvK: 75317192
BTW: NL860235713B01
IBANL NL76 KNAB 0259479551