Beginnen met yoga

Je wil beginnen met yoga – maar hoe doe je dat? Stap je zomaar naar binnen? Hieronder leggen we uit hoe je met yoga kan beginnen. Je bent van harte welkom, want al onze lessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden! En lenig hoef je niet te zijn – dat word je vanzelf.

Welkom bij Yoga Spot

Geweldig dat je met yoga gaat beginnen! We weten het, het kan intimiderend zijn, al die slanke dennen die zichzelf in een dubbele flikflak met schroef achterover buigen en er nog bij blijven lachen ook… maar dat is geen vorm van yoga die je bij ons aantreft.

Yoga bij Yoga Spot is; je gedachten tot rust brengen, door de beweging van het lichaam te synchroniseren met je ademhaling. Daar wordt je lichaam sterker én soepeler van. 

Als je nog nooit yoga hebt gedaan en je hebt geen blessures, meld je dan via het rooster aan voor een Hatha yogales of een Hatha Easy Flow yoga les. Via IDeal kan je 3 proeflessen voor €25 kopen. Handig, want zo kan je kijken of we bij elkaar passen!

Heb je een blessure en/of ben je doorverwezen door je fysiotherapeut of psycholoog, bel of mail ons dan eerst voor een les-advies. Je kan ook kiezen voor één of meer privélessen om mee te beginnen, maar dat is niet noodzakelijk. Als je vijf tot tien minuten voor aanvang van de les aanwezig bent, kunnen we je rondleiden en kan je je rustig omkleden en vast een plekje zoeken. Misschien ben je geneigd achteraan te gaan zitten? Wij als docenten hebben je liever vooraan zodat we goed kunnen zien wat je doet en kunnen zorgen dat je geen gewoonten aanleert die blessures kunnen veroorzaken. 

Al onze lessen zijn geschikt voor beginners en intermediate studenten. Als je aan de docent vertelt dat het je eerste, tweede of derde les is, kan hij/zij daar rekening mee houden.

Kan ik zomaar beginnen?

Eh – ja! Komen en doen is belangrijker dan lezen en twijfelen. Als je tijdens de les twijfelt of je het wel goed doet, vraag het even aan de docent. Je kan ook onze basiscursus “Foundation of Yoga” volgen. Daarin leren we je de basis van yoga, zowel de basishoudingen als de filosofie, maar ook het belang van ademhalen, mediteren en nog veel meer. In de yogalessen krijg je dit stukje bij beetje ook wel mee, maar de cursus is een fijne combinatie van compacte informatie en yoga. Ook ontdek je in de basiscursus welke yogastijl bij je past.