lesaanbod

Wil je weten welke yogavormen we aanbieden of wil je weten wat een bepaald type yoga les inhoudt? Hier vind je een korte uitleg over de verschillende lessoorten.

Hatha yoga

“Meditatie in beweging”.
Hatha yoga is één van de krachtigste methoden om lichaam en geest te reinigen en optimaal te laten functioneren. Je observeert hoe je aanwezig bent in je lichaam en leert op een nieuwe manier kijken en voelen zonder oordelen. Zo helpt yoga niet alleen je lichaam krachtig soepel en gezond te maken, maar geeft het je de ervaring van eenheid tussen lichaam en geest terug.

Yin Yoga

“Versoepelend, ontspannend
Yin yoga richt zich op het versoepelen van het dieperliggende weefsel; fascia (bindweefsel), pezen en banden. Door poses langer aan te houden (2 tot 5 minuten), komen spieren tot rust waardoor de dieperliggende lagen bereikt kunnen worden.

Ashtanga yoga

“Energiek, dynamisch, meditatief”
Ashtanga Yoga bestaat uit een serie houdingen (asana’s) met een vaste volgorde, zodanig samengesteld dat iedere houding een voorbereiding is op de volgende. De houdingen zijn vloeiend met elkaar verbonden door een combinatie van adem en beweging (vinyasa’s). Omdat er geen pauzes zijn tussen de houdingen, ontstaat er een ‘flow’.

Yoga Nidra

“Pure ontspanning”
Tijdens deze liggende, begeleide meditatie en visualisatie blijft je geest alert terwijl je lichaam in diepe rust is. Het bewustzijn zweeft tussen slapen en waken in. Alleen voelen en luisteren staat nog “aan”. Deze oude, meditatieve techniek ontspant fysieke, mentale en emotionele stress en onrust. Je zintuigen en zenuwstelsel komen volledig tot rust. Je nachtrust wordt beter, je ontspant makkelijker en je bent meer in contact met jezelf. Een uur Yoga Nidra staat gelijk aan 3 tot 4 uur slaap!

Kinderyoga (5-8 jaar)

Kinderyoga is een combinatie van yoga en spel. Kinderen verkennen yoga door middel van fantasierijke ademhalingsoefeningen, spelletjes, yogahoudingen, ontspanning, visualisatie en creatieve activiteiten. Kinderyoga geeft kracht, balans en is goed voor het verbeteren van de lichaamshouding. Kinderen worden zich bewuster van zichzelf, hun lichaam, emoties en omgeving. Het verbetert de concentratie en leert ze los te laten en te ontspannen. Momenteel is er geen lesaanbod voor kinderen.

Tieneryoga (11-13 jaar)

Als tiener ga je door één van de spannendste, maar misschien ook leukste periode van je leven. Je maakt grote veranderingen door op lichamelijk, geestelijk en emotioneel gebied. Soms wordt er veel van je gevraagd op het gebied van leren, presteren, plannen, keuzes maken en huiswerk, wat stress en en onzekerheid kan veroorzaken. Tieneryoga is een rustmoment in de week waarin je op plezierige wijze lichamelijk bezig bent, je kunt ontspannen en even alles van je af laten glijden.

Pilates

“Krachtig, versterkend, versoepelend”
Pilates geeft je lange sterke spieren en leert je spieren ontdekken waarvan je niet wist dat je ze had. Je krijgt kracht, souplesse, balans en een betere houding. Ook brengt Pilates harmonie in lichaam en geest.  Je `core` spieren worden versterkt. Veel mensen met rugklachten hebben veel baat bij Pilates.

Senioren / 55+ yoga

“Versoepelend, ontspannend”
Yoga past bij elke leeftijd of omstandigheid. We besteden veel aandacht aan balans, soepele gewrichten, beweeglijkheid en spierkracht. Er zijn yoga oefeningen die helpen om de bloeddruk te normaliseren en het zenuwstelsel te balanceren. Daarnaast helpen de oefeningen bij depressies, angsten, spierklachten en osteoporose. Yoga oefeningen worden staand, zittend en liggend uitgevoerd. Als het lichaam dit niet toelaat bieden we aangepaste oefeningen aan met stoel of muur als hulpmiddel.

Vinyasa flow yoga

“Dynamisch, ontspant de geest”
Vinyasa Flow Yoga is een dynamische vorm van yoga, waarbij verschillende houdingen door vloeiende bewegingen aan elkaar worden verbonden op het ritme van je ademhaling. De flow ontstaat doordat je volledig opgaat in de vloeiende stroom van houdingen en ademhaling. Hierdoor ontspan je en maak je spanningen en energie vrij. Bij deze vorm van yoga ligt de nadruk op dynamiek en kracht

Zwangerschapsyoga

“Kalm en evenwichtig je bevalling tegemoet”
Yogaspot bied een complete cursus zwangerschapsyoga aan van 9 lessen plus een reünie met de kersverse baby’s. Een rustmoment in de week waarin je stil staat bij je zwangerschap en het nieuwe leven dat in je groeit. Door deze cursus wordt je je bewuster van je lichaam en ademhaling. Je ontwikkelt een kalme en evenwichtige houding waardoor het vertrouwen in je bevalling groeit. De praktische voorbereiding helpt je bovendien wanneer straks het echte werk gaat beginnen. De groep zal bestaan uit andere aanstaande moeders die omstreeks de zelfde datum als jij zijn uitgerekend. dit zorgt voor extra verbinding en plezier.

Yoga Spot contact

info@yogaspot.nl
020-822 31 44

Laan der Hesperiden 142
1076 DX Amsterdam

Bedrijfsinformatie

Yoga Spot
KvK:61985449

BTW: NL854580062B01
IBAN: NL60 RABO 0304 0420 80