lesaanbod

Wil je weten welke yogavormen we aanbieden of wil je weten wat een bepaald type yoga les inhoudt? Hier vind je een korte uitleg over de verschillende lessoorten.

Hatha Yoga

“Meditatie in beweging”.
Hatha yoga is een zachte en toegankelijke vorm van yoga. De combinatie van ademhalingsoefeningen en yoga houdingen dragen bij aan een sterk en flexibel lichaam en een kalme geest. Het tempo is kalm zodat je kan voelen wat je doet. Door te focussen op de ademhaling, kom uit je hoofd en in je lichaam. Zo leer je beter te ontspannen en je open te stellen voor het hier en nu.

Vinyasa Flow Yoga

“Dynamisch, ontspant de geest”
Vinyasa Flow Yoga is een dynamische vorm van yoga, waarbij verschillende houdingen door vloeiende bewegingen aan elkaar worden verbonden op het ritme van je ademhaling. De flow ontstaat doordat je volledig opgaat in de vloeiende stroom van houdingen en ademhaling. Hierdoor ontspan je en maak je spanningen en energie vrij. Bij deze vorm van yoga ligt de nadruk op dynamiek en kracht

Yin Yoga

“Versoepelend, ontspannend
Yin Yoga richt zich op het versoepelen van het dieperliggende weefsel; fascia (bindweefsel), pezen en banden. Door poses langer aan te houden (2 tot 5 minuten), komen spieren tot rust waardoor de dieperliggende lagen bereikt kunnen worden.

Yoga Nidra

“Pure ontspanning”
Tijdens deze liggende, begeleide meditatie en visualisatie blijft je geest alert terwijl je lichaam in diepe rust is. Het bewustzijn zweeft tussen slapen en waken in. Alleen voelen en luisteren staat nog “aan”. Deze oude, meditatieve techniek ontspant fysieke, mentale en emotionele stress en onrust. Je zintuigen en zenuwstelsel komen volledig tot rust. Je nachtrust wordt beter, je ontspant makkelijker en je bent meer in contact met jezelf. Een uur Yoga Nidra staat gelijk aan de voordelen van 3 tot 4 uur slaap!

Ashtanga Yoga

“Energiek, dynamisch, meditatief”
Ashtanga Yoga bestaat uit een serie houdingen (asana’s) met een vaste volgorde, zodanig samengesteld dat iedere houding een voorbereiding is op de volgende. De houdingen zijn vloeiend met elkaar verbonden door een combinatie van adem en beweging (vinyasa’s). Omdat er geen pauzes zijn tussen de houdingen, ontstaat er een ‘flow’.

Restorative Yoga

“Ontspannend, activeert het zelfhelend vermogen van je lichaam”
Restorative Yoga herstelt het lichaam en de balans tussen hart en mind. Een ongelooflijk ontspannende les waarbij je zenuwstelsel tot rust wordt gebracht. Heb je behoefte aan rust, slaap je slecht, vind je het moeilijk om te ontspannen of even niets te doen, heb je een burn-out of stressklachten? Volg dan deze les. Ook met fysieke klachten of een blessure probleemloos te volgen.

Pilates

“Krachtig, versterkend, versoepelend”
Pilates geeft je lange sterke spieren en leert je spieren ontdekken waarvan je niet wist dat je ze had! Je krijgt kracht, souplesse, balans en een betere houding. Ook brengt Pilates harmonie in lichaam en geest. Je ´core´spieren (dit zijn je buik- en rugspieren) worden versterkt. Veel mensen met rugklachten hebben baat bij Pilates.

Zwangerschapsyoga

“Kalm en evenwichtig je bevalling tegemoet”
Yogaspot biedt een complete cursus zwangerschapsyoga aan van 9 lessen plus een reünie met de kersverse baby’s. Een rustmoment in de week waarin je stil staat bij je zwangerschap en het nieuwe leven dat in je groeit. Door deze cursus wordt je je bewuster van je lichaam en je ademhaling. Je ontwikkelt een kalme en evenwichtige houding waardoor het vertrouwen in je bevalling groeit. De praktische voorbereiding helpt je bovendien wanneer straks het echte werk gaat beginnen. De groep zal bestaan uit andere aanstaande moeders die omstreeks dezelfde datum als jij zijn uitgerekend. Dit zorgt voor extra verbinding en plezier.

Iyengar yoga

Iyengar Yoga is een precieze en intensieve vorm van yoga die je lichaamsbewustzijn vergroot en je inzicht geeft in de houdingen en het effect daarvan op je systeem. Door heldere instructie wordt je door een serie houdingen geleid, waarbij oog is voor individuele optimalisatie op basis van jouw mogelijkheden. Het gebruik van props geeft een grote variëteit aan de practice en maakt dat je een houding op ontelbaar wijzen kan ervaren.

Yoga Spot contact

info@yogaspot.nl
020-822 31 44

Laan der Hesperiden 142
1076 DX Amsterdam

Arend Janszoon Ernststraat 665a
1082 LG Amsterdam

Bedrijfsinformatie

Yoga Spot Olympisch Stadion
KvK: 61985449
BTW: NL854580062B01
IBAN: NL90 KNAB 0258137886

Yoga Spot Buitenveldert VoF
KvK: 75317192
BTW: NL860235713B01
IBANL NL76 KNAB 0259479551