Zwangerschaps(yoga)cursus

“Kalm en evenwichtig je bevalling tegemoet”
Yoga Spot biedt een complete cursus zwangerschapsyoga aan van 5 yogalessen van 1,5 uur, een extra lange partnerles op zondag plus gratis toegang tot de online cursus voor je dagelijkse yoga-beoefening. De terugkerende lessen zijn een rustmoment in de week waarin je stil staat bij je zwangerschap en het nieuwe leven dat in je groeit. Eenvoudige yogahoudingen helpen kwaaltjes te voorkomen of verminderen. In deze cursus ontwikkel je meer bewustzijn van je lichaam en je ademhaling. Je ontwikkelt een kalme en evenwichtige houding waardoor het vertrouwen in je bevalling groeit. De praktische voorbereiding helpt je bovendien wanneer straks het echte werk gaat beginnen. De groep zal bestaan uit andere aanstaande moeders die omstreeks dezelfde datum als jij zijn uitgerekend. Dit zorgt voor extra verbinding en plezier.  
Schrijf je in voor de cursus

Hoe ziet de cursus eruit?

De cursus bestaat uit 5 yogalessen waarin je stap voor stap wordt voorbereidt op de bevalling. Naast een klein deel theorie ligt de nadruk op milde yoga om je lichaam en geest soepel te houden en de ademhaling die je gaat oefenen, zodat die je straks kan helpen tijdens je bevalling.

De extra lange partnerles vindt meestal plaats op een zondag, waarin je samen met je (beval)partner van alles te weten komt over de praktische kant van een bevalling en leer je diverse technieken waarin je je weeën kunt opvangen. Er worden genoeg handvaten aangeboden zodat je (beval)partner je goed bij kan staan.

Een belangrijk onderdeel dat als een rode draad door de cursus heenloopt, zijn de ademhalingsoefeningen. Doordat je de ademoefeningen tijdens de lessen keer op keer herhaalt, gaan ze zó in je systeem zitten dat je ze tijdens je bevalling zult gebruiken zonder erbij na te hoeven denken. Hierdoor kun je de geboorte van je kind op een bewuste en ontspannen manier meemaken. Een extra lange partnerles is vast onderdeel van de cursus zwangerschapsyoga. Door praktische informatie en samen ademhalings- en massagetechnieken te oefenen bereiden jullie je samen goed voor op de bevalling. 

Hoe ziet een les eruit?

Een les duurt 90 minuten en bestaat altijd uit:

–  Een deel van de theorie over de bevalling

– Eenvoudige yogahoudingen die je soepel houden en waarmee je bewust je zwangere lichaam leert voelen
– Adem- en ontspanningsoefeningen
– Een liggende eindontspanning
– Tot slot een lekkere kop thee waarbij we allerlei onderwerpen rondom je zwangerschap en bevalling kunnen bespreken

Wat zijn de voordelen?

Veel vrouwen stellen dat hun bevalling dankzij zwangerschapsyoga makkelijker, relaxter en minder pijnlijk verliep. Bovendien brengt zwangerschapsyoga een heleboel lichamelijke en emotionele rust met zich mee die je tijdens je zwangerschap en bevalling maar al te goed kunt gebruiken. Zwangerschapsyoga is dan ook niet alleen nuttig tijdens de daadwerkelijke bevalling, maar juist ook tijdens de algehele periode van zwangerschap én daarna. Andere voordelen zijn:

 • Lichamelijk en geestelijk ontspannen
 • Bewust te worden van je lichaam
 • Bewust te worden van – en verbonden te raken met – je kindje
 • Controle uit te oefenen over je lichaam
 • Om te gaan met zenuwen, stress & pijn
 • Om te gaan met specifieke zwangerschapsklachten
 • Weeën op te vangen
 • Beter te concentreren

  Wie geven deze les?

  De cursus wordt gegeven door één van de docenten van The House of Balance.

  Aanmelden en meer informatie

  We geven de zwangerschapscursus op woensdagavond 18.45-20.15.

  De aanmeldingen verlopen via Ike Dielesen-Yilmaz van The House of Balance. Zij kan al je vragen beantwoorden. De mogelijkheden en data van de cursussen voor de zwangerschapscursus kun je vinden door hier te klikken. Je wordt dan doorgeleid naar de site van the House of Balance: www.thehouseofbalance.nl.

  Voor vragen neem je contact op met The House of Balance via +316 26718330 (je kunt ons op dit nummer ook bereiken via Whatsapp)