Zwangerschaps(yoga)cursus

“Kalm en evenwichtig je bevalling tegemoet”

Yoga Spot biedt een complete cursus zwangerschapsyoga aan van 9 lessen, plus een reünie met de kersverse baby’s. Een rustmoment in de week waarin je stil staat bij je zwangerschap en het nieuwe leven dat in je groeit. Eenvoudige yogahoudingen helpen kwaaltjes te voorkomen of verminderen. In deze cursus ontwikkel je meer bewustzijn van je lichaam en je ademhaling. Je ontwikkelt een kalme en evenwichtige houding waardoor het vertrouwen in je bevalling groeit. De praktische voorbereiding helpt je bovendien wanneer straks het echte werk gaat beginnen. De groep zal bestaan uit andere aanstaande moeders die omstreeks dezelfde datum als jij zijn uitgerekend. Dit zorgt voor extra verbinding en plezier.

Schrijf je in voor de cursus

Hoe ziet de cursus eruit?

De cursus is opgedeeld in twee delen. In het eerste deel van de cursus zwangerschapsyoga ligt de nadruk op yoga oefeningen voor het zwangere lichaam. Je leert verschillende houdingen die zwangerschapsklachten verminderen of voorkomen. Daarnaast oefen je hoe je ontspannen kunt ademhalen, bewegen en zitten.

In het tweede deel ga je je voorbereiden op de bevalling. Hier kom je van alles te weten over de praktische kant van een bevalling en leer je diverse houdingen waarin je je weeën kunt opvangen. Uiteraard komen ook de fijne kneepjes van het persen aanbod. Tot slot behandelen we het nut van pijn en de manieren hoe je hiermee om kunt gaan.

Een belangrijk onderdeel dat als een rode draad door de cursus heenloopt, zijn de ademhalingsoefeningen. Doordat je de ademoefeningen tijdens de lessen keer op keer herhaalt, gaan ze zó in je systeem zitten dat je ze tijdens je bevalling zult gebruiken zonder erbij na te hoeven denken. Hierdoor kun je de geboorte van je kind op een bewuste en ontspannen manier meemaken.

Twee partnerlessen zijn vast onderdeel van de cursus zwangerschapsyoga. Door praktische informatie op te doen en samen ademhalings- en massagetechnieken te oefenen bereiden jullie je samen goed voor op de bevalling.

Hoe ziet een les eruit?

Een les duurt 90 minuten en bestaat altijd uit:
– Eenvoudige yogahoudingen die je soepel houden en waarmee je bewust je zwangere lichaam leert voelen
– Adem- en ontspanningsoefeningen
– Een liggende eindontspanning
– Tot slot een lekkere kop thee waarbij we allerlei onderwerpen rondom je zwangerschap en bevalling kunnen bespreken

Wat zijn de voordelen?

Veel vrouwen stellen dat hun bevalling dankzij zwangerschapsyoga makkelijker, relaxter en minder pijnlijk verliep. Bovendien brengt zwangerschapsyoga een heleboel lichamelijke en emotionele rust met zich mee die je tijdens je zwangerschap en bevalling maar al te goed kunt gebruiken. Zwangerschapsyoga is dan ook niet alleen nuttig tijdens de daadwerkelijke bevalling, maar juist ook tijdens de algehele periode van zwangerschap.

  • Lichamelijk en geestelijk te ontspannen
  • Bewust te worden van je lichaam
  • Controle uit te oefenen over je lichaam
  • Om te gaan met zenuwen, stress & pijn
  • Om te gaan met specifieke zwangerschapsklachten
  • Weeën op te vangen
  • Beter te concentreren
  • Bewust te worden van – en verbonden te raken met – je kindje

Wie geven deze les?

De cursus wordt gegeven door Trinette Ermans. Alle informatie over de zwangerschapscursus en aanmelden kun je doen door hier te klikken.