Vinyasa Flow Yoga

Vinyasa Flow Yoga is een dynamische vorm van yoga, waarbij verschillende houdingen door vloeiende bewegingen aan elkaar worden verbonden op het ritme van je ademhaling. De flow ontstaat doordat je volledig opgaat in de vloeiende stroom van houdingen en ademhaling. Hierdoor ontspan je en maak je spanningen en energie vrij. Bij deze vorm van yoga ligt de nadruk op dynamiek en kracht.

Boek een vinyasa flow yoga les!

Hoe ziet een les eruit?

De yogales begint met een moment van stilte, waarbij de aandacht naar binnen wordt gericht. Dit maakt je bewust van je lichaam en geest, zodat je met volledige aandacht aan de reeks lichamelijke oefeningen kan beginnen. In de vinyasa stijl volgen de houdingen elkaar op in vloeiende en dynamische series. Je bouwt de intensiteit rustig op. De docent begeleidt je door de vinyasa’s (reeks van asana’s) en geeft aan bij welke beweging je dient in- en uit te ademen. Dat kan in het begin best lastig zijn, dus wees daar ook niet te streng in voor jezelf. Geniet van de flow en ervaar hoe deze vorm van yoga je in een ‘meditatieve trance’ brengt. Naar het einde van de les ga je meer naar grondoefeningen zodat je energie tot rust komt en je hartslag weer wat zakt. Je sluit de les af met een herstellende en ontspannende ‘Savasana’ (eindrust).

Wat zijn de voordelen?

  • Meer flexibiliteit.
  • Bloedcirculatie wordt gestimuleerd waardoor je gaat zweten en afvalstoffen beter kwijt kan. Hierdoor wordt het lichaam gereinigd.
  • Spieren en organen worden beter doorbloed. Hierdoor kunnen verschillende spierklachten voorkomen worden, verminderen of verdwijnen.
  • Je ontwikkelt meer spierkracht bij het uitvoeren van de serie oefeningen.
  • Ademhalingsoefeningen en meditaties spelen bij Vinyasa Yoga een grote rol. Een goede ademhaling en meditatie zal voor meer rust, ontspanning en energie zorgen. Hierdoor voel je je lekker in je vel!

Wie geven deze les?

Vinyasa yoga wordt gegeven door Lahma, Natalie en Carla.