Iyengar yoga

Iyengar Yoga: preciesie, props en patience…

Boek een Iyengar yoga sessie!

Wat is het?

Iyengar Yoga is een precieze en intensieve vorm van yoga die je lichaamsbewustzijn vergroot en je inzicht geeft in de houdingen en het effect daarvan op je systeem. Door heldere instructie wordt je door een serie houdingen geleid, waarbij oog is voor individuele optimalisatie op basis van jouw mogelijkheden. Doordat je stap voor stap in een houding wordt geleid krijg je de gelegenheid de houding te doorvoelen en ontstaat er een lichaamsintelligentie: bewustzijn van alle facetten waarop je het lichaam kan inzetten. Het gebruik van props laat je de houding heel gericht en bewust ervaren. De houdingen zijn uitdagend en intensief waarbij altijd naar de balans wordt gezocht tussen kracht en flexibiliteit, mobiliteit en stabiliteit.

Wat kan je verwachten?

De les begint met een zittende meditatie om aanwezigheid, focus en bewustwording van de adem en energiestroom te vergroten. De reeks houdingen die volgt is zorgvuldig geselecteerd en kan bestaan uit staande houdingen, vooroverbuigingen, achteroverbuigingen, twists, omgekeerde en herstellende houdingen.

Kom meedoen!

De houdingen nemen geleidelijk toe in intensiteit en complexiteit. Je wordt lichamelijk en mentaal uitgedaagd en tegelijkertijd wordt je je bewust hoe je de grenzen van je lichaam kan respecteren. Je uithoudingsvermogen en kracht worden flink op de proef gesteld, maar er is ook altijd ruim aandacht voor verdieping, verstilling en herstel. De les eindigt met herstellende houdingen om de systemen weer in balans te brengen.

Tijdens het uitvoeren van de houdingen is er tijd om de houding echt te ervaren. En door de heldere instructie krijg je een beter begrip van jouw lichaam in de context van de houding. Precisie in de uitvoering en de uitlijning van je lichaam versterken dit begrip.

Het gebruik van props geeft niet alleen een grote vari√ęteit aan de practice en maakt dat je een houding op ontelbaar wijzen kan ervaren, het stelt je ook in staat de finesse van een houding te doorgronden.

Wie geeft deze les?

Deze les wordt gegeven door gecertificeerd Iyengar docente Nathalie Rasing.