Phoenix Burnout Programma

Welkom bij ons 8-weekse Phoenix Burn-Out programma. De Phoenix verbrandt zichzelf van tijd tot tijd en wordt uit zijn eigen as verjongd herboren. In het algemeen is de Phoenix het symbool voor wedergeboorte. En dat is wat we je hier bieden; een verbeterde versie van jezelf, zodat je je burn-out achter je kan laten en weer verder kan met je leven. Maar dan wel nét even anders.

Boek een intakegesprek

Welkom bij het Phoenix Burnout Programma

We wilden liever dat het niet nodig is, maar bij steeds meer mensen leiden stressklachten tot een burn-out. Zo ook bij ons: 60% van onze docenten kampte met een burn-out en heeft zijn leven dusdanig veranderd dat het niet weer gebeurt. We delen deze kennis graag met jou, om je weer “on your feet” te krijgen en te zorgen dat je snel een betere versie van jezelf bent. Want dat er iets moet veranderen is je al wel duidelijk.

Aanpak

We kiezen voor een 8-weeks programma omdat gedragsverandering 2 maanden – 66 dagen om precies te zijn – in beslag neemt. In deze twee maanden krijg je intensieve begeleiding van ons – maar niet zó intens dat het te veel voor je is.

We nodigen je uit voor een wekelijkse bijeenkomst op donderdag van 12.30-14.00. Deze tijd besteden we aan je burn-out; we bespreken je (voor)uitgang(spunten), en er wordt gebruik gemaakt van zachte ademhalingstechnieken, burnout-vriendelijke yoga en technieken om je onderbewustzijn aan te spreken, zodat je ontspannen de rest van je dag tegemoet gaat.

Tussen de bijeenkomsten door ontvang je mails voor inspiratie en bewustwording. Ook korte meditatie- en ademoefeningen komen wekelijks per email of whatsapp naar je toe. Twee keer tijdens het programma hebben we op maandag of dinsdag een extra bijeenkomst waarin we wat gaan doen om je uitgebluste gevoel van ‘nergens zin in’ weg te werken en je laagdrempelig je zin terug te geven.

Wat kan je van ons verwachten?

Allereerst een intake van een half uur, om te kijken of het klikt. We inventariseren samen hoe het met je gaat en wat je nodig hebt. Dat kan in de studio maar ook bij je thuis, telefonisch of in een fijne koffietent – wat goed voor jou voelt.

Daarnaast zijn we tussen de wekelijkse bijeenkomsten bereikbaar voor je. We geven je informatie in ‘hapklare brokken’ zodat je niet overweldigd wordt. Ook de opdrachten die je krijgt zijn klein en uitvoerbaar – we begrijpen het als ’t een keer niet lukt.

Je kan extra yogalessen volgen, zowel privé lessen als groepslessen – de docenten geven beiden les op maandag en dinsdag. Extra yogalessen zijn niet bij de prijs inbegrepen.

En niet te vergeten; begrip. We begrjipen waar je nu bent – wij waren daar ooit ook, en we hebben het overleefd – en we helpen jou ook graag een betere versie van jezelf te worden.

Ook na deze twee maanden intensieve burnout-begeleiding krijg je nog een aantal weken onze inspirerende emails en meditatie- en ademhalingsoefeningen. En als je terugvalt, vragen hebt hoe je ergens mee moet dealen of even wil praten zijn we ook gewoon nog beschikbaar voor je.

Wat vonden de deelnemers?

Lieve Margriet en Carla,
Vandaag is mijn laatste bijeenkomst met jullie in het Phoenix programma. Ik wel jullie hiervoor danken.
Elke week werd een zaadje geplant, niet met een opdracht voor de komende week, maar met een levensles. De zaadjes ontkiemden en blijven verzorging nodig hebben. In deze levenstuin laten jullie mij nu zelf de tuinman zijn. Mogen alle zaadjes tot bloei komen. Ik zal zo goed mogelijk voor hen zorgen. En gelukkig blijven de lessen over waar ik vruchtbare grond, water en zonlicht kan vinden voor handen, zodat ik hier altijd naar terug kan keren.
In deze tuin heb ik geleerd om met het geestelijk en fysiek lichaam te ontspannen. Te accepteren dat het goed is.
Dit alles draagt bij aan mijn herstel.
Met veel liefde ???❤️ W.B.

Thanks for all your beautiful blogs and meditations of the last months 🙂 it resonates deeply ?? see you soon at Yogaspot! X A.W.

Dank voor de fijne meditatie mbt energie behoud. Die had ik heel erg nodig en hij voelde heel fijn??. E.E.

Dear Margriet and Carla, thanks a lot for the warm and safe gatherings with interesting topics, at Yogaspot and in the apps. It was one of the things that helped me through the first time of my burnout and being completely exhausted.
Amongst many other things I know now that it is better to listen to and feel my body more and being gentle to myself and my thoughts and not only to others. And sometimes park your thoughts which is not always easy.
You are a golden “couple” ?.
Now first off to Spain and then move on to the next step getting more tools to change my way of living and see how I got where I am now.
Will get there eventually. ??.  Will see you at one of the yogalessons. ❤ F.C.

Aanmelding

Je kan je aanmelden door ons te bellen of een korte email te sturen op info@yogaspot.nl. We nemen dan snel contact met je op om een afspraak met je te maken. Zet in je mail vast een aantal data en tijdstippen waarop we elkaar kunnen ontmoeten.

Het programma duurt altijd 8 weken en het maakt niet uit in welke week je instroomt. Yoga ervaring is niet nodig. Je kan deze donderdag al beginnen.

Investering

Je investering is €380,= voor 10 bijeenkomsten (8 x op donderdag en 2 keer af te spreken). Het komt neer op €47,50 per week.

Als je werkgever betaalt komt daar nog 21% bij en wordt het €460.

Deze investering geeft je intensieve begeleiding bij je ontdekkingstocht hoe je na je burnout weer stevig in het leven kan staan.

Over de docenten

Carla Aspesberger: Carla’s burn-out ontstond in haar studietijd, toen ze nog geen idee had wie ze was. Er was te veel afleiding en er waren teveel meningen van buitenaf die haar vormgaven om een goed zelfbeeld te vormen. De burn-out uitte zich in beginsel als een depressie tijdens de afronding van haar studie psychologie.

Ze worstelde vier jaar met een slechte relatie en een baan die niet bij haar paste. Yoga hield haar vier jaar op de been, tot het echt niet meer ging en ze het gevoel had alsof ze in duizend stukken op de vloer lag.

Yoga was de enige motivatie om uit bed te komen – 1 uur per dag. In dat uur voelde ze zich niet gebroken, maar voelde ze haar optimale hoger zelf. Yoga gaf haar het gevoel dat ze zelf mocht bepalen hoe ze de duizend stukken aan elkaar mocht plakken om zichzelf opnieuw vorm te geven.

Ze gaf haar relatie en haar baan op, en ging op reis. Tijdens haar reis vond ze zichzelf opnieuw uit. Ze volgde een yogadocentenopleiding en voelde hoe complementair yoga en haar studie psychologie zijn. Eenmaal genezen van haar burn-out besloot ze haar ervaring en studies te combineren in dit programma voor mensen met een Burn-Out. Om jou te helpen sterker uit je burn-out te komen, zonder afhankelijkheid van de hulp of mening van anderen.

“Carla heeft de gave om precies die woorden te vinden die je ziel genezen. Haar beeldspraak is treffend en pakkend, nooit belerend, maar laat je inzien wat je in de toekomst anders wil gaan doen” – M.

Margriet Verhagen: Margriet heeft vier burn-outs gehad. Noem haar hardleers en eigenwijs, maar ze is zo gedreven en betrokken dat ze er steeds te laat achter kwam dat ze totaal uitgeput was. Ze is dus zeker ervaringsdeskundig als het om een burn-outt gaat en weet als geen ander hoe het voelt. Margriet is de eigenaar van Yoga Spot, is getrouwd, heeft 2 kinderen waarvan er één aan topsport doet en woont in Amsterdam Zuid. In haar ‘vorige leven’ was ze projectleider bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie; tegenwoordig geniet ze van het runnen van haar eigen yogastudio. Ze put uit een diepe bron van ervaring als het op burn-out, persoonlijke ontwikkeling, yoga en meditatie aan komt. Haar hobby’s zijn buiten zijn, reizen, muziek maken en zingen, lezen en – dat zal je niet verbazen – yoga en meditatie.

“Het is alsof je een warm bad in stapt als je bij Margriet een yogales volgt; je voelt je gezien, gehoord, gedragen en geholpen” – P.