‘Gras groeit niet harder als je eraan trekt.’

Margriet Verhagen

Ashtanga, Vinyasa, Hatha, Yin, Restorative en Yoga Nidra docent, life coach

Biografie:
Al zolang ze zich kan heugen, zoekt Margriet naar zingeving. Na heel wat kilometers op het meditatie-, persoonlijke ontwikkelings- en yogapad vond zij in Ashtanga yoga de perfecte verbinding van adem, lichaam en geest. Ze heeft 500+ Ashtanga teachertrainingsuren gevolgd, een kinderyogadocentenopleiding en 100+ Raja yoga trainingsuren.

Ook volgde ze een opleiding tot healer, reader en lifecoach. Ze deelt haar passie voor persoonlijke groei en yoga op een enthousiaste, optimistische en humoristische manier. Ze geeft Ashtanga yoga, Hatha yoga, Kirtan & Mantrazang en Yin yoga les. Je kunt een afspraak met haar maken voor een privéles, lifecoaching of een massage. Ze houdt veel van haar man, kinderen en vrienden, yoga, lezen, koken, sauna’s, katten en Aziatisch eten.

Favoriete asana:
Triyang Mukha Eka Pāda Paścimottānāsana – Three Limbs Facing Intense West Stretch Pose

Waarom doe je deze asana graag / wat brengt hij jou?
Triyang Mukha Eka Pāda leert me dat er geduld nodig is. Vóórdat beide zitbotten op de grond staan kan je zomaar een jaar verder zijn. Je ego wil heel graag de voorwaartse buiging in, maar dat mag pas als beide zitbotten de grond raken. Als je dan eenmaal zo ver bent en je gaat de vooroverbuiging aan, dan merk je dat je zitbotten direct de grond weer willen verlaten. Deze asana vertelt me telkens weer dat gronding belangrijk is, dat elk moment anders is, dat niets ooit hetzelfde blijft en dat ik alert moet zijn op wat mijn lichaam me vertelt in het huidige moment.