Hoe word ik een Yoga Spot docent?

In Amsterdam studeren zo’n 200 nieuwe yogadocenten per jaar af. Die zoeken allemaal naar een studio om les te geven. We hebben deze pagina samengesteld om je te informeren hoe je yogadocent bij Yoga Spot kan worden.

Hoe word ik docent van Yoga Spot?

Hoe wordt ik docent van Yoga Spot?

De eerste stap is om een les te volgen in onze studio. Sollicitaties van kandidaten die nooit in onze studio zijn geweest worden niet in behandeling genomen. Niet omdat we je willen dwingen om les bij ons te volgen – maar omdat persoonlijke aandacht hoog in ons vaandel staat. En als jij persoonlijke aandacht ook belangrijk vindt, wil je natuurlijk weten hoe de sfeer is en hoe we met elkaar omgaan, in plaats van dat  je zomaar een sollicitatie naar ons stuurt.

Als je een les bij ons hebt gevolgd en de studio, klanten, de docenten en medewerkers spreken je aan, en je ziet jezelf als een volwaardig lid van dit team of als welkome aanvulling, stuur ons dan een email.

We vinden het belangrijk om te weten waarom je yoga docent bent geworden, wat je drive is. Of roeping? Wie zal het zeggen; we zijn er benieuwd naar.

Wat we ook van je willen weten is welke persoonlijke ontwikkelings- en yoga opleidingen je hebt gevolgd, hoeveel uur en waar (welke yogaschool, bij welke docent en in welk land). Ook horen we graag of je fulltime les geeft of dat je ernaast nog een (al dan niet betaalde) baan hebt. Waar je woont willen we ook graag weten ivm de reisafstand; we geven de voorkeur aan fietsende docenten boven auto- of scooter vervoer ivm het milieu.

Yoga Stijlen en -ervaring

We zoeken geen funky yoga stijlen. We doceren Hatha, Vinyasa, Ashtanga (led class met invocation en mangala mantra in de stijl van K. Patthabi Jois), Yin yoga, Yoga Nidra, Restorative en Pilates. Dat is ‘t.

Multi-style met een mix van bovenstaande lesvormen vinden we fijn, maar ook als je gespecialiseerd op één van deze gebieden bent horen we graag van je. We geven mixed classes, dus beginners en gevorderden door elkaar.

Als je een 500 uurs opleiding hebt afgerond en minimaal een jaar doceerervaring hebt horen we graag van je.

We hebben op dit moment geen vacature voor junior docenten omdat we er één onder begeleiding hebben. Dat willen we graag zorgvuldig doen, en voldoende aandacht geven. Dus als je net je 200 uurs hebt afgerond, is het beter om een jaar doceerervaring op te doen voor je solliciteert . 

Je begint altijd met het geven van een proefles, als invaller. Dit geeft ons de mogelijkheid om onze klanten te vragen naar hun ervaring na jouw les. Als het lukt zal ook één van de docenten van Yoga Spot aanwezig zijn in je les en je feedback geven. Op basis van de ervaring van de docent en de klanten word je al dan niet vaker uitgenodigd om in te vallen, en als er dan een vacature ontstaat, vragen we je daarvoor.

Dat is het wel zo’n beetje! Ben je tot hier gekomen? En lijkt het je nog steeds leuk? We zijn ook benieuwd naar jou, dus schrijf ons gerust als het bovenstaande je niet afschrikt.

Met hartelijke groet,
Margriet Verhagen.