“If you don’t believe in yourself, who is going to do it?”

Manolo Sepe

Pilates (English)

Biografie:
Oorspronkelijk uit Italië, maakte Maolo in 2009 in Atlanta, USA kennis met Pilates. Daar beoefende hij fanatiek Bikram Yoga gecombineerd met Jujitsu en zelfverdediging. Gedurende deze periode kwam hij in aanraking met Pilates en ontdekte gaandeweg de vele voordelen die het met zich mee brengt.  Hij was onder de indruk van het effect van Pilates op zijn eigen lichaam: in korte groeide zijn kracht en flexibiliteit en had hij meer lichaamscontrole ontwikkeld. Dit deed hem besluiten om in opleiding te gaan en als Pilates docent zijn passie aan anderen over te dragen.

Zijn doel is om mensen te helpen hun eigen lichaam te ontdekken, het leren te controleren en te verbeteren. In eigen woorden: “Neem deel aan mijn les. Geef jezelf de kans je zelfverzekerder en vitaler te voelen. Iedere les biedt nieuwe uitdagingen en vooral ook plezier!”

Favoriete pilates:
Been lift met aanspannen van de buikspieren.

Waarom doe je deze asana graag / wat brengt hij jou?
Deze oefening vraagt om veel lichaamscontrole, het aanspannen van de buikspieren om de benen met controle te liften en weer te laten zakken is een echte uitdaging. Als je deze ‘leg lift’ regelmatig doet versterk je je core enorm.