Senioren / 55+ yoga

“Flexibiliteit en conditie opbouwen, ontspant de geest”

Heb je fysieke beperkingen? En heb je daarom behoefte aan een rustige en aandachtige aanpak? Dan is dit de perfecte les. Yoga past bij elke leeftijd of omstandigheid. Tijdens deze les is er veel aandacht voor balans, de gewrichten, beweeglijkheid en spierkracht. Yoga oefeningen worden staand, zittend en/of liggend uitgevoerd. Laat het lichaam dit niet toe? Dan bieden we aangepaste oefeningen aan met een stoel of de muur als hulpmiddel.

Boek een senioren yoga les!

Hoe ziet een les eruit?

De Yogales begint altijd met een moment van stilte, waarbij de aandacht volledig naar binnen wordt gericht. Dit maakt je bewust van hoe het op dit moment met je is gesteld. Hoe voelt je lichaam? Zijn er misschien plaatsen in je lichaam die om extra aandacht vragen (pijnlijke plekken) en houd je mogelijk onnodig bepaalde spieren aangespannen (bijv. nek of schouders)? Hoe is het met je adembeweging (adem je diep of juist oppervlakkig, snel of rustig)? Dit brengt je weer terug in het “nu”. Vervolgens doen we oefeningen om het lichaam los en warm te maken, en bereiden we het lichaam voor op de verschillende Yoga houdingen (asana’s), die we staand, zittend en liggend zullen uitvoeren. De houdingen worden uitgevoerd met een volledige, bewuste ademhaling, waarbij de beweging de adem volgt. Dit zorgt voor een beheerste uitvoering van de houdingen en draagt bij tot verstilling en een diepe ontspanning.

De les wordt altijd afgesloten met een lange ontspanning. Aansluitend drinken we gezamenlijk nog een kopje kruidenthee. Het doel van de lessen is om lichaams- en adembewustzijn te ervaren, lenigheid & kracht te ontwikkelen en inspanning & ontspanning te voelen.

 

Senioren / 55+ Yoga

“Versoepelend, ontspannend”
Yoga past bij elke leeftijd en omstandigheid. We besteden veel aandacht aan balans, soepele gewrichten, beweeglijkheid en spierkracht. Er zijn yoga oefeningen die helpen om de bloeddruk te normaliseren en het zenuwstelsel te balanceren. Daarnaast helpen de oefeningen bij depressies, angsten, spierklachten en osteoporose. Yoga oefeningen worden staand, zittend en liggend uitgevoerd. Als het lichaam dit niet toelaat bieden we aangepaste oefeningen aan met stoel of muur als hulpmiddel.

Wat zijn de voordelen?

  • Helpt de vitaliteit van lichaam en geest te behouden of te bevorderen. Je maakt spieren en gewrichten soepeler en sterker, en de ademhalingsoefeningen vergroten de longcapaciteit.
  • De oefeningen helpen je bloeddruk te normaliseren en het zenuwstelsel te balanceren.
  • Seniorenyoga helpt bij depressie, angsten, spierklachten, artrose en osteoporose.
  • Verbetert de concentratie en ondersteunt de ontspanning van het lichaam en het denken.
  • Verbetert de balans, zowel het balanceren op één been, als de balans tussen lichaam en geest.
  • Verbetert het lichaamsbewustzijn. Dit stimuleert het vertrouwen in je lichaam en geeft een beter inzicht in je eigen kunnen.
  • Door een prettig(er) en energieker gevoel tijdens of na het oefenen van de yoga kun je mogelijk meer plezier in bewegen behouden.
  • De oefeningen helpen bij het vinden van mentale rust.

Waar wordt deze les gegeven?

Senioren yoga wordt gegeven op locatie Buitenveldert, A.J. Ernststraat 665a.

Wie geven deze les?

Senioren yoga wordt gegeven door Anja Timmermans.