Yoga retreat Greece 2026

[et_social_share_media][/et_social_share_media] Come for a week of deepening yoga, yummy organic food and lots of space for relaxation – all in a stunning location amongst beach and mountains…

Yoga retreat in de Pelepponesos in Griekenland, Marathea

In deze ontspannende Yoga Retreat gaan we in op de diverse aspecten van Yoga. Voor de vroege vogels beginnen we met een meditatie tijdens de zonsopgang – dat bijzondere moment waarop de wereld even stilstaat. Na het ontbijt maken we het lichaam wakker met een heerlijke Hatha of Vinyasa les gevolgd door pranayama en mantra’s, waarna we gezamenlijk lunchen. De rest van de dag is om te ontspannen: luieren in de tuin, eindelijk dat fijne boek lezen, lekker tijd voor jezelf om de omgeving te verkennen, een massage, een wandeling in de bergen, een stadje bezoeken of een privésessie met een docent. ´s Middags kun je naar het strand om de helende kracht van de zee te ervaren.

Bij terugkomst staan de docenten klaar om je een ontspannende yin of restorative yogales te geven, met hands-on adjustments om je nog dieper in de ervaring te brengen. Een aantal keer volgt na de yin les ook een Yoga Nidra om nog vollediger te kunnen relaxen. Na het diner met kraakverse streekproducten duiken we ontspannen het bed in.

Wat is een retreat?

Het woord “retreat” betekent “terugtrekken”. Je onttrekt jezelf aan het leven van alledag, om tot jezelf te komen. Dat doe je bewust; je komt niet om een gezellige vakantie te vieren met een druk programma, je kiest er juist voor om naar binnen te keren. Je neemt tijd voor jezelf, om te vertragen, om te verdiepen, te reflecteren. Het is vaak een periode waarin je tot nieuwe inzichten komt over jezelf of je leven.

Het liefst doe je dit met zo min mogelijk afleiding; zonder laptop, telefoon, email. De yoga en de rustige omgeving helpen je daar bij. Ook gezond eten helpt je erbij: we kiezen voor voeding die voedt en niet alleen een vol gevoel geeft. Dit draagt bij aan een gelukkig gevoel. Je voeding beïnvloedt namelijk hoe je je voelt, in positieve zin. Daarom kiezen we tijdens de retreat voor vegetarische maaltijden met zoveel mogelijk verse, indien mogelijk lokale en biologische seizoensproducten. Het meeste fruit heeft ’s morgens nog aan de boom gehangen.

Ontdek tijdens de retreat wat dit alles met je doet!

Ochtendmeditatie
Uitzicht vanaf het terras
De avond valt
's morgens koesteren we ons in de eerste zonnestralen
Yoga tussen de bloeiende oleanders
Uitzicht vanaf het terras
Zonsopkomst
ruime, lichte slaapkamers met eigen badkamer

De docenten

Voor deze unieke retreat bundelen docenten Lahma Muris en Margriet Verhagen hun krachten. Met tientallen jaren internationale meditatie- en yoga ervaring zetten zij een programma op de kaart dat je yoga beleving intens verdiept.

Lahma heeft de unieke kwaliteit om haar studenten haarfijn aan te voelen. Daardoor geeft ze zeer accurate feedback en ondersteuning en leidt de studenten naar een voor hun geschikte en prettige yoga practice. Lahma geeft trainingen, workshops, individuele sessies, retreats en lessen over de hele wereld op het gebied van yoga, meditatie en body/mind balancing. Zij heeft een warme, lieve en krachtige persoonlijkheid.

Margriet is oprichter en docent van Yoga Spot in Amsterdam. Ze is een opgewekte en energieke docent, die haar passie voor persoonlijke groei, energiewerk, mantra´s en yoga op een enthousiaste, optimistische en humoristische manier met je deelt. Ze heeft scherpe inzichten gekoppeld aan haar spiritualiteit en ze heeft een open en zorgzaam karakter.

Links, prijzen, meer informatie

Yoga Spot organiseert deze reis op Landgoed Marathea, een in de ongerepte natuur gelegen landhuis in de Peloponnese in Griekenland. Alles wordt verzorgd: de boeking van vliegtickets, transfers van en naar de luchthaven, accommodatie, eten en drinken op het landgoed, vervoer naar het strand, en een heerlijk yogaprogramma door Lahma Muris en Margriet Verhagen.

Data: vertrek 21, terug op 28 september 2026.
Prijs: €1.495,= inclusief vliegticket, transfer, accommodatie, eten, drinken en yoga programma
Accomodatie:  Ruime tweepersoonskamer met eigen badkamer.
Er is een beperkt aantal kamers beschikbaar met een eigen terras.
Er is een beperkt aantal éénpersoonskamers beschikbaar tegen een bijbetaling van €250.
Docenten: Lahma Muris en Margriet Verhagen
Locatie: Landgoed Marathea, Pelepponesos, Griekenland
Meer informatie: Laat je gegevens achter onder de button “zet mij op de mailinglijst”.
Inschrijven: vul het ingevulde inschrijfformulier in, dan zetten wij alles in gang.

Aanmelden

Leuk dat je met ons mee gaat! Hieronder vind je het aanmeldformulier, de boekingsvoorwaarden en de annuleringsvoorwaarden. Je kan het formulier online invullen, je krijgt dan binnen een week een reactie van ons.

Retreat Griekenland 21-28 september 2026
keeps you posted by email updates

Laat hier je email adres achter als je op de hoogte gehouden wil worden van onze retreat van 21 t/m 28 september 2026 naar Griekenland.

Leave your email address here if you want to receive more information about the retreat in Greece from September 21-28 September 2026.
Marketing door
Uitzicht tijdens de wandeling naar zee
Yoga in de overdekte buiten-shala
Tijdens de wandeling valt veel te zien
Lahma Muris en Margriet Verhagen
Beloning: een heerlijk verkoelende duik na de wandeling
Citroenen en sinaasappels groeien langs de weg
Na de lange wandeling in een gezellig cafeetje
Reclining butterfly: uitzicht vanuit de yoga shala
Ukelele
Morning Practise