If you don’t take care of your body, where are you going to live?

Suus Franken

Acro yoga, partner yoga en yin yoga docent, masseur

Biografie: Suus Franken

Sinds mijn twintigste volg ik yogales maar pas toen ik in 2014 acroyoga ontdekte, ontwaakte mijn idee om zelf les te gaan geven. Tijdens mijn opleiding tot acroyogadocent, kwam ik in aanraking met yin yoga. Wat ik bij yin yoga mooi vind, is dat het past bij een hele brede doelgroep. Waar acroyoga echt iets voor de liefhebber is, is yin perfect voor iedereen, van totaal onervaren yogi’s tot oudere mensen en ook voor actieve sporters. Door balans te creëren tussen een actief leven en rust voor lichaam en geest. Omdat ik erg van koken en buitensport houd, en ervan overtuigd ben dat dit perfect gecombineerd kan worden met (yin)yoga, ben ik zelf reizen gaan organiseren. Muziek speelt een belangrijke rol in mijn lessen. Ik neem graag mijn gitaar mee om samen mantra’s te zingen of mezelf op zang te begeleiden in de les.

Mijn yoga-en massagewerkzaamheden combineer ik met schrijf- en trainingswerkzaamheden. Juist deze afwisseling tussen werken met mensen, mijn hart en lijf, en werken met mijn hoofd maken dat ik beide met veel liefde en plezier doe.

Mijn favoriete quote varieert nogal op basis van wat ik op dat moment nodig heb. Momenteel is het deze. Op suusfranken.nl vind je meer quotes die me inspireren en wakker houden.

Hier vind je het interview dat we met Suus hebben gehouden in november 2020: https://yogaspot.nl/interview-suus-franken/

Favoriete asana: Sphinx

Waarom doe je deze asana graag / wat brengt hij jou?

Sphinx, omdat ik er heerlijk een half uur in kan hangen en tegelijk een boekje kan lezen 🙂