Some insights can only develop when we stop interacting and thinking”

 

Rik Siere

Yoga Teacher

 

Short bio:

Rik ziet yoga als een voortdurende  transformatie. ‘In mijn persoonlijke leven helpt yoga mij om sterker, flexibeler en moediger te zijn. Die ervaring deel ik ook graag in mijn lessen’.

In de lessen van Rik maak je verbinding met je eigen ademhaling. En met jouw persoonlijke motivatie ‘waarom’ je yoga wilt doen. Hij houdt van uitdagingen en van het leren van nieuwe yoga-houdingen. Maar hij geeft altijd opties zodat iedereen mee kan doen.

Rik stimuleert actief innerlijk luisteren. ‘Sommige inzichten kunnen pas ontstaan ​​als we stoppen met interactie en denken. Of het nu door meditatie is of door innerlijke stilte. Voor mij is yoga een manier om toegang te krijgen tot inzichten over wie we werkelijk zijn, hoe we kunnen genezen en een gelukkiger leven kunnen leiden’.

Rik geeft les in hatha yoga, vinyasa yoga, slow flow en yoga nidra. Hij werd opgeleid door Marlene Henny, Anand Rudra, Max Strom, Kirstin Campbell en Kamini Desai.

Als Rik geen yogales geeft, is hij graag op het strand, of werkt hij als communicatiemanager

 

Favourite asana:
Virabhadrasana 2 – Warrior 2

What does this asana bring you?
Warrior 2 pose. Waarom? ‘In de Warrior 2 pose ervaar ik hoe krachtig ik nu al ben en hoe ik deze kracht kan inzetten. Het kan een uitdaging zijn om deze krijgerhouding wat langer vast te houden, maar het voelt gewoon geweldig. En daarnaast is ook een goede balans houding en een heerlijke stretch voor het heupgewricht.’