‘Be yourself, unless you can be Batman. Than, be Batman

Piet Jan van Wier

Core Energetica therapeut, Hatha en Restorative yoga teacher

Biografie: Piet Jan begon zijn spirituele zoektocht in 2002 terwijl hij ondernemer was in de IT. Omdat hij regelmatig tegen dezelfde situaties aanliep, wilde hij onderzoeken waarom dat gebeurde. Een opleiding tot healer, reader en bewustzijnstherapeut leidde hem in 2010 naar de 4-jarige opleiding tot Core Energetica therapeut (lichaamsgericht therapeutisch werk). De link met yoga was snel gelegd, ook omdat hij in 2008 een kinderyogadocenten opleiding volgde. De behoefte aan verdieping bracht hem naar Rishikesh, India, waar hij zijn Hatha opleiding 200 RYT volgde. Een verdiepingsmodule Restorative yoga haalde hij in 2018, omdat zijn favoriete uitspraak is; doe alleen iets als het nodig is.

Favoriete asana: Shavasana

Waarom is het je favoriete asana? De houding geeft weer wat je het beste kan doen als er niets hoeft: Niets. Door niets te doen en wel wakker te zijn, herstel je het zelfhelend vermogen van het lichaam. Na een yogales of therapiesessie is het heel goed om vijf tot tien minuten te liggen en terwijl je bij bewustzijn bent en niets te doen, zodat je lichaam de kans krijgt alle input die het heeft gekregen op te slaan en te verwerken.

Shavasana lijkt de makkelijkste houding, makkelijker dan een fysiek uitdagende asana. Het valt vaak niet mee om ontspannen stil te liggen, niets te doen en ook niet na te gaan denken over wat je nog moet doen….. De uitdaging is telkens om bewust aanwezig te zijn met een rustige mind. Voor menigeen is dit een grotere uitdaging dan je denkt.