“It is the mind that shapes the body”  – J. Pilates

Margriet Winkelmolen

Pilates instructeur en yin yoga docent

Biografie

Hallo, ik ben Margriet Winkelmolen…
Ik help mensen om zo ontspannen mogelijk door het leven te gaan, geïnspireerd door Pilates.
Ik heb zo’n 20 jaar gewerkt als ontwerper, vaak lange tijd in dezelfde houding zittend achter een computer, vol deadlines en stress (en pijnlijk gespannen schouders…)

Ik woon met mijn gezin midden in Amsterdam, waar altijd vanalles te beleven is. Gelukkig heb ik naast mijn volle leven steeds wel tijd kunnen maken om te dansen, Pilates, Yoga, Tai Chi en QiGong te doen, te reizen en te lachen. Toen mijn baan wegviel, heb ik me vol overgave gestort in de wereld van Pilates.

In 2016 heb ik de opleidingen Pilates Essentials en Pilates Professional voltooid bij. Daarna ben ik niet meer gestopt met doorstuderen, o.a. heb ik de opleidingen gevolgd tot Chilates-docent en een Yin Yoga teacher-training in 2020 en een Polestar Teacher Training in 2021.

Hoe meer ik leerde, hoe meer ik wilde weten en de behoefte ontstond om dit te delen. Daarom geef ik wekelijks Pilates, Chilates en Yin Yoga-lessen aan groepen van verschillende niveaus en trainingen bij bedrijven.
In mijn omgeving hoor ik veel klachten die stressgerelateerd zijn. Stress uit zich vaak in pijn, die heel goed te verhelpen is. Behandelingen om meer rust te krijgen in het lijf zijn vaak eenzijdig. Met Pilates oefeningen gebruik je lichaam en geest voor een complete work-out. In de cursussen en lessen die ik geef help ik cursisten om hun houding te verbeteren en hun lichaam soepel en sterk te maken, waardoor de pijnklachten verdwijnen.

Focus op de ademhaling en de oefeningen brengt je in het hier en nu en verfrist het hoofd. Door verbaal visualisaties en aanwijzingen te geven, help ik de Pilates oefeningen beter te begrijpen en uit te voeren. De focus in mijn Pilates-lessen ligt op efficiëntie, eenvoud en effectiviteit bij het uitvoeren van de oefeningen. Een bewuste ademhaling maakt de training gemakkelijker, lichter en leuker. Naast het versterken van je spieren helpen de lessen je ook om je lichaam en je geest in balans te houden.

 

Favoriete houding: Liggen op een pilatesbal om de flexibiliteit van de bovenrug te bevorderen

Waarom doe je deze asana graag / wat brengt hij jou?

Margriet heeft haar favoriete houding nog niet ingeleverd, maar we hebben tijdens de foto- en videoshoot deze foto gemaakt. Hij ziet er super ontspannen uit, vind je niet? Deze houding is om de bovenrug te ontspannen en flexibeler te maken. Het kan ook met een kussen.