Iedere maand zetten we één van onze docenten in de spotlights. Deze maand interviewen we Lahma Muris voor je. Lahma geeft Vinyasa, Hatha, Yin en Restorative yoga bij Yoga Spot.

Wat betekent stilte voor je?
‘Een gevoel van ruimte, in mezelf en om me heen. Een plek waarmee ik me kan verbinden. Als ik me bewust ben van mijn gedachten, emoties en gevoelens, dan kan ik de stilte in mezelf vinden.

Ook denk ik bij stilte aan de natuur. Ik ben net terug uit Portugal, waar we uren hebben gewandeld in de bergen zonder iemand tegen te komen. Door de stilte om me heen, werd ik me meer bewust van de stilte in mezelf. Stilte heeft voor mij twee kanten: de buitenkant en de binnenkant. Het helpt als de buitenkant stil is om de stilte binnenin te voelen.

DSC_0031Stilte associeer ik met genieten, vreugde en uitbundigheid. Je kunt stil zijn als je aan het dansen bent, muziek maakt of aan het werk bent. Het gaat er niet om hoe het er van de buitenkant uit ziet, maar dat je in verbinding bent met jezelf.’ 

Waar vind jij stilte?
‘Yoga en meditatie zijn een brug om stilte op te zoeken. Door te focussen op de ademhaling en de houdingen, komt er ruimte om allerlei gedachten en patronen los te laten. Wanneer het lichaam ontspant, kun je stilte vinden.

Vaak vind ik onverwacht stilte, bijvoorbeeld als ik iets heel moois zie. Eergisteren zag ik zo’n mooi baby’tje. Ik voelde me helemaal stil worden. Mijn omgeving is ook belangrijk. Het hoeft niet perse stil te zijn, wel moet er een soort kwaliteit zijn. Muziek kan mij heel stil maken. Het geluid maakt me juist bewust van mijn innerlijke stilte.’

Waarom is stilte belangrijk voor je?
‘Stilte is de essentie van het zijn. De rest is allemaal leuk en interessant, maar is uiteindelijk bijzaak. Ik kan het goed voelen als ik teveel in mijn hoofd zit. Dan voel ik mijn lichaam niet meer, ik ben dan niet in contact met mezelf en met anderen. Als ik me stil voel dan ben ik totaal in verbinding met mezelf en met wat er om me heen gebeurt. Ik kan niet genieten van een wandeling in de natuur, wanneer ik druk in mijn hoofd ben. De stilte van de natuur helpt wel om te zien hoeveel gedachten ik heb. Het is een spiegel.

Ik krijg vaak de vraag ‘hoe stop ik mijn denken?’ Maar daar gaat het niet om. De eerste stap is om de drukte in je hoofd waar te nemen. Daarna ontstaat vaak ruimte tussen de gedachten… dat is stilte.’

Vanaf maandag 5 november ga je gedurende 7 dagen, 1 uur per dag van ’s ochtends van 7.30 tot 8:30 uur het proces: Osho, jezelf de vergeten taal helpen herinneren van het praten met je Body/Mind begeleiden.  Welk verband zie je met het thema verstilling?
Het proces is een geleide meditatie techniek, het is totaal je eigen proces. Door diep te ontspannen ga je van de bovenste laag van je bewustzijn naar het onderbewustzijn. Je onderbewustzijn kan op nieuwe gezonde manieren voor je aan het werk gaan, zodat je lichaam en geest meer in balans komen. Het gaat om genezen, evenwicht herstellen in het lichaam, emoties, denken en gedragspatronen zoals ongebalanceerd eten of drinken, angstig zijn, slapeloosheid etc. Ons onderbewustzijn bepaalt grotendeels ons gedrag, vaak zonder dat we het door hebben. Door te ontspannen, kom je meer in contact met de kern, je stilte.

Wat heeft het

Blackstone Labs fabrique les suppléments les plus exigeants pour gagner de la masse, construire du muscle, gagner en maigres, couper et devenir gros. Par exemple, buvez une canette de soda en moins ou buvez une plus petite tasse de café chaque jour. Ou évitez de boire des boissons contenant de la caféine en fin de journée. Cela aidera votre corps à s’habituer aux niveaux inférieurs de caféine et à atténuer les effets de sevrage potentiels. primobolan expérimentés qui cherchent à obtenir des résultats au calibre fourni par les suppléments d’antan. Le facteur

jezelf gebracht?
‘Mijn migraine aanvallen zijn verleden tijd. Ik ben meer ontspannen, ben meer helder, geniet meer van het leven. Ik voel me gezonder en meer in verbinding met mijn kern. En als ik even wat minder in contact met mijn kern ben. Bijvoorbeeld, me wat verward, geïrriteerd, kwaad of onzeker voel, dan weet ik de weg terug om weer meer bij de kern te komen. Het mooie van dit proces is dat je het zelf kan blijven doen.’

 

Vanaf a.s. maandag begeleidt Lahma de meditatieweek “Talking to your BodyMind” bij Yoga Spot. Wil je meedoen? Zorg dan dat je komende week je agenda leegveegt tussen 7.30 en 8.30 en geef je op! Er zijn nog een paar plaatsen vrij. Hier lees je meer,  en ook een paar zeer indrukwekkende recenties, over dit prachtige programma.