Mesologiepraktijk Trinette van Geel bij YogaSpot.

Mesologie is het anders denken en kijken naar gezondheid en klachten. Bij Mesologie wordt de reguliere kennis geïntegreerd met kennis uit de complementaire (alternatieve) geneeswijzen in diagnostiek en behandeling. De pijlers van de Mesologie zijn:

  • Chinese geneeskunde,
  • Ayurvedische geneeskunde,
  • reguliere geneeskunde (fysiologie, anatomie, pathologie en neurologie),
  • homeopathie,
  • orthomoleculaire geneeskunde,
  • psychologie.

Ieder mens is uniek, dit zien we aan het uiterlijk maar ook van binnen heeft iedereen een unieke fysiologie. Bekend voorbeeld hiervan is de darmflora.

Om deze unieke functies van een mens in kaart te brengen, gebruik ik 4 onderzoeken: anamnese, pols- en tong onderzoek, electro fysiologische diagnostiek (EFD) en een lichamelijk onderzoek van oa de buik. Bij EFD worden 100 acupunctuurpunten op handen en voeten gemeten. Deze onderzoeken geven een beeld van hoe het van binnen functioneert en dysfuncties worden in kaart gebracht. Een paar voorbeelden. Maakt de maag voldoende maagzuur op het juiste moment? Hier kunnen darmklachten door ontstaan. Hoe gaat het met de (vet)vertering en de galafvloed? Hier kunnen menstruatieklachten uit ontstaan. Hoe functioneren lever en nieren? Hier kunnen klachten als hoofdpijn of vermoeidheid door ontstaan. Is de samenstelling van de darmflora in balans. Hier kunnen klachten van de afweer uit ontstaan zoals chronisch verkouden.

Door te kijken naar de verbanden in het lichaam, levert dat inzichten over de lichaamsfuncties en hoe organen en weefselsystemen elkaar beinvloeden. Mesologie kijkt naar deze rode lijn en start vanuit hier een persoonlijke behandeling. In de behandeling wordt gebruikt gemaakt van natuurlijke middelen zoals vitaminen, mineralen, kruiden en homeopathie. Daarnaast wordt de voeding onderzocht en voedingsadviezen gegeven.

Mesologie werkt aan het verlichten en wegnemen van vaak chronische klachten. Maar ook preventief, zoals bij sporters of ouderen, kan Mesologie helpen omdat het inzicht geeft in de persoonlijke fysiologie van waaruit er gekeken kan worden naar oa aanvullingen of tekorten.

Heeft u een klacht waar geen oplossing voor lijkt? Of wilt u weten hoe gezond u bent. Maak gerust een afspraak. U bent van harte welkom.

www.mesologie.amsterdam
tel: 06 27267610