‘Yoga is not a method of meditation but a way of creating a situation in which meditation happens’

Lahma Muris

Hatha, Vinyasa, Restorative, Yin en Yoga Nidra docent

Biografie:
Vanaf haar eerste yoga ervaring wist ze: dit is een eindeloze “love affair”. Hier ontdekte ze, dat ze van haar hoofd naar haar hart naar haar buik zakte.

Ze verhuisde naar New York en later Aspen, Colorado waar haar yoga en meditatie reis zich verdiepte met teachers als Shiva Rea, Clive Sheridon, Ana Forest , David Williams, Sarah Powers, Jose de Groot, Anat Geiger en Paul Grilley .Deze leraren inspireerden haar in haar lesgeven en in het delen van haar ervaringen in beweging, ademhaling, meditatie en stilte.

De belangrijkste ervaring in Lahma’s leven is haar tijd die ze met Osho doorbracht in India. Ze woonde en werkte hier gedurende 10 jaar en deed diverse yoga en meditatie opleidingen. De stilte en diepte waarmee ze in verbinding kwam door haar geliefde teacher, is het licht in haar leven. Die stilte brengt ze in haar Yoga.

Lahma heeft een unieke kwaliteit om haar studenten haarfijn aan te voelen. Daardoor geeft ze zeer accurate feedback en ondersteuning en leidt de studenten naar een voor hun geschikte en perfecte yoga practice.

Lahma is internationaal opgeleid en geeft trainingen, workshops, individuele sessies en lessen over de hele wereld. Ze doceert Hatha Yoga, Vinyasa, Restorative Yoga, Yin Yoga, Yoga NIdra, Slow Flow en zwangerschapsyoga. Verder geeft ze meditatie trainingen (Actieve meditaties, Zazen,) Inquiry workshops en Body/Mind balancing workshops. En als gecertificeerde hypnose coach, gebruikt ze graag hypnose als een brug naar meditatie.

Meer lezen over Lahma op www.sanasoma.com

Favoriete asana:
Viparita Virabhadrasana – Reverse Warrior

Waarom doe je deze asana graag / wat brengt hij jou?
Het brengt zoveel kwaliteiten samen in 1 pose: stabiliteit, balance en flexibiliteit. Als ik in deze pose ben, voel ik de kracht van de warrior en de sensitiviteit van overgave. Deze pose heeft meerdere variaties zodat het een fantastische pose is voor zowel beginnende als voor gevorderde studenten.