Iedere maand interviewen we één van onze docenten. Deze maand vroegen we Patricia Sallé, onze yin yoga docente, wat verwondering voor haar betekent.

Wat betekent verwondering voor jou?
Verwondering en bewondering liggen voor mij dicht bij elkaar. Ik ben telkens verrast hoe in de natuur de jaargetijden in elkaar overvloeien. Vooral na een lange winter, wanneer de lente aanbreekt en alles weer opbloeit.
Bewondering heb ik voor dappere mensen die zich durven uit te spreken, die obstakels weten te overwinnen of iets van hun leven weten te maken na een tegenslag.

Wanneer voel je verwondering en wanneer juist niet?
Door goed voor mezelf te zorgen ontstaat ruimte voor verwondering. Ik sta dan open voor de schoonheid van het alledaagse, zoals fietsen door het Vondelpark, de vogels horen fluiten of kinderen zien spelen. Een druk hoofd zorgt er juist voor dat ik minder open sta voor verrassingen en mijn innerlijke criticus opspeelt.

Patricia pigeon jungle liggend bewerktHoe pas je verwondering toe in je lessen?
Yin Yoga helpt me om balans te vinden, te voelen in plaats van te denken en te doen. Even rust van het dagelijks leven, dat behoorlijk Yang is. In mijn lessen probeer ik ruimte te geven voor wat er is, om te voelen en te ervaren, zonder oordeel of tijdsdruk.

‘Holding Space’ vind ik daarbij een belangrijk uitgangspunt. Mijn intentie is om een veilige ruimte te creëren, waar leerlingen kunnen vertrouwen op hun eigen wijsheid en intuïtie. Ik heb bewondering voor mijn leerlingen die zich hiervoor openstellen.

Tijdens de les ontstaat iets, er komt rust, overgave en openheid. Dat ik leerlingen daarbij mag begeleiden, daar kan ik me nog elke dag over verwonderen. Ik vind het een voorrecht om dit proces te mogen aanschouwen. Het is een cadeautje!

Patricia geeft yin yoga les op donderdagochtend om 11.00 en op vrijdagochtend om 9.30.