Woman Wisdom retreat, maart 2016

Het Woman Wisdom Weekend; om nooit te vergeten.

 

`Hoe was je weekend`?

Eindelijk was het zo ver: het lang verwachte Woman Wisdom Healing Circle – weekend, van mijn lieve docente Katiza, op een zonovergoten Spaans eiland in een prachtig landhuis met uitzicht over de hele vallei. Na een voorspoedige reis voelden we ons snel thuis. We namen een kijkje in de tuin, deden onze yoga practise en maakten wandelend kennis met het prachtige Mallorcaanse landschap. Ook richtten we een ´sacred place´ in met stenen, prachtige bloemen, kaarsen en wierook, op een mooie plaats waar we de zon op konden zien gaan.


Op zoek naar het gevoel van vrouw-zijn

Op vrijdagavond liepen we zwijgend, onder begeleiding van het hypnotiserende geluid van een aantal drums, naar de plaats waar we dit weekend veel tijd zouden doorbrengen: een mooie grote open tent waar plaats was voor ons allemaal. 

We werden gevraagd om ons mooiste, diepste, vrouwelijke zelf te voelen, te presenteren en te tonen.
Mwah… wie mij een beetje kent weet dat ik niet zo´n hoge dunk heb van mijn schoonheid. Innerlijke schoonheid, ok, daar is hard aan gewerkt de afgelopen decennia, maar vrouwelijkheid voelen en tonen… Daar viel nog wel wat te winnen. En tot mijn verbazing heb ik ook écht vrouwelijkheid en schoonheid gevonden!

“Feeding your demons”

 Met dit gevoel van vrouwelijkheid, met het gevoel van vrouw-zijn, met het kunnen zijn van moeder, grootmoeder, dochter, zuster, kleinkind en vriendin, zijn we dit weekend aan de slag gegaan. Met elkaar en individueel.

Door in gedachten en in ons hart onze vrouwelijke voorouders en alle belangrijke vrouwelijke aanwezigen in ons leven om ons heen te verzamelen. Door vergeving te geven en te vragen voor alle pijn die we elkaar hebben aangedaan. 

We hebben een “feeding your demons” sessie gedaan waarbij je je grootste angst uitnodigt, en ermee in gesprek gaat. Je voedt de demon in jezelf met datgene wat hij nodig heeft, waardoor zijn bestaansrecht kleiner wordt of zelfs verdwijnt. En het was een eye opener, welke demon me dit keer kwam bezoeken…


Dynamic bliss meditation; 
een beleving op zich

Vroeg in de ochtend mediteerden we tot de zon opkwam. Met open ogen, vol bewondering voor de vuurkracht van deze bijzondere ster. Met alle chakras open voor de reinigende kracht van de zon. Klaar voor de dag, en klaar voor het ontbijt! Op zondagochtend volgde een ‘dynamic bliss meditation. Dat is een beleving op zich, waarbij je alle aanwezige emoties in jezelf tegenkomt – uitgenodigd en onuitgenodigd. Na deze meditatie had ik geen stem meer over, maar voelde ik me minstens tien kilo lichter en bevrijd van overbodige ballast aan verplichtingen en verwachtingen die ik al jaren met me meezeulde.

Ik voel me vrij

Op zondagmiddag was de ceremonie “Rite of the womb”. In de initiatie van dit prachtige vrouwelijke ritueel laat je de pijn en angst los die diep in ons vrouwelijke systeem zit en geworteld is in onze baarmoeder, en maak je ruimte voor creatie en de geboorte van nieuw leven. Katiza heeft ons liefdevol, met mededogen, humor, aandacht en vooral met zoveel compassie begeleid dit weekend… wat een vrouw!

Ik voel me vrij…. Ik kwam om afscheid te nemen van oude emoties, en ik voel me werkelijk opgeruimd. Alsof er een frisse Mallorcaanse wind door me heen is geblazen.  En als iemand me vraagt `hoe was je weekend`? Dan zeg ik; Super!

Namasté!

Margriet