Iedere maand interviewen we een docent. Deze maand stellen we Manolo Sepe, pilates docent bij Yoga Spot, vragen over het onderwerp “Optimisme”.

Wat betekent optimisme voor jou?
Een positieve houding tegenover mezelf en anderen. Ik heb een optimistische natuur en probeer altijd het goede bij mensen te ontdekken en moeilijke situaties te relativeren. In korte tijd heb ik mijn twee beste vrienden verloren, daardoor besef ik nog meer dat het belangrijk is om te genieten van het hier en nu.

Hoe breng je optimisme over op anderen?fullsizeoutput_5dd
Mijn missie is om positiviteit uit te stralen. Ik neem de tijd, luister en observeer. Zo creëer ik een veilige sfeer en ontdek ik wat elke leerling nodig heeft. Samen maken we de les. Pilates is een fysieke methode. De oefeningen helpen om contact te maken met je lichaam, kracht op te bouwen, een betere lichaamshouding te ontwikkelen en zelfvertrouwen te vergroten. Na de les voelen leerlingen zich vaak stukken beter dan daarvoor.

Hoe blijf je optimistisch in de winter, vooral wanneer het buiten somber en grijs is?
Ik kom uit Italië, het Nederlandse winterweer was nogal wennen! De juiste ‘mindset’ is dan het allerbelangrijkste: ga bewegen, ook al is het koud en nat. Door actief te blijven, krijg je meer energie, gaat de tijd sneller en is de winter zo weer voorbij.

Hoe ga je om met mensen die minder optimistisch in het leven staan?
Ik luister en probeer te achterhalen wat er aan de hand is. Sommige leerlingen willen in één keer alle oefeningen perfect uitvoeren en durven daarom niet aan pilates te beginnen. Daar gaat het helemaal niet om, het kost tijd om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Neem ondanks je twijfels een eerste stap. Samen ontdekken we hoe we verder gaan!

Tenslotte… Wat is je levensmotto?
Waar een wil is, is een weg!

Manolo geeft zijn pittige pilates les op dinsdagavond om 20.30 bij Yoga Spot. Reserveer je plek op tijd, zijn les is vaak vol!