Workshop Fascia Relax & Release:  zondag 25 november 14:00 – 16:00 uur
Wat houdt deze workshop in?
In deze workshop werk je aan het verzachten en versoepelen van je fascia (bindweefsel). We ontspannen het bindweefsel door verklevingen aan te pakken en het te hydrateren. Dit doen we door het uitoefenen van zachte druk met foamrollers en balletjes. Je ervaart onmiddellijk effect en ziet verschil in de flexibiliteit in je lijf, voor en na de workshop!

Hoe weet ik of mijn bindweefsel stijf is?
Lichaamsdelen waar onbewust veel spanning zit door vastzittend bindweefsel zijn bijvoorbeeld je rug, voor- en achterkant van je bovenbenen, de schoudergordel en de billen. Maar ook handen, armen (RSI) en voeten versoepelen zienderogen als je het bindweefsel versoepelt.

Doordat de spanning afneemt in het bindweefsel gaat pijn tot het verleden behoren. En wat helemaal fijn is dat het direct waarneembaar effect heeft!

Na de workshop voel je je fysiek en mentaal meer in balans en ervaar je vrijheid in je lijf.

Wat is fascia (bindweefsel) nu precies en waarom is het zo belangrijk?
Recent hebben wetenschappers ontdekt dat bindweefsel (fascia) een belangrijke rol speelt in ons fysieke en mentale functioneren. Samen met het autonome zenuwstelsel en het hormonaal stelsel beïnvloedt bindweefsel de mate van spierspanning, het bewegingspatroon, de bloedcirculatie, de hormoonhuishouding, het stresssysteem, het humeur, de manier van emotioneel reageren, het denken en daarmee ook het gedrag. Het lijkt dan ook niet onlogisch dat fascia een sleutelpositie inneemt in het ontstaan van klachten en aandoeningen.

We leren je jezelf behandelen, zodat je dit ook eenvoudig thuis kan doen. Een cadeautje voor jezelf waar je nog heel lang plezier van hebt!

Het is heerlijk om te doen en het zorgt dat we ons snel weer prettig en soepel kunnen bewegen zonder pijn. Je voelt direct resultaat en daar word je blij van.
Selfcare as healthcare!

Zorg dat je glad aansluitende kleding draagt die rekbaar is en je nergens belemmert om alle kanten op te bewegen. Kleding zonder dikkere naden en opgenaaide lusjes etc ivm afknellen van bloedvaten of zenuwbanen wanneer je op de roller of ballen ligt. Neem een extra shirt of trui mee en lekkere warme sokken als je snel last hebt van koude voeten.

Graag minstens een kwartier van tevoren aanwezig zijn, zodat je kunt acclimatiseren.

“toen ik aan de workshop begon had ik erg stijve schouders. Na twee uur voelde ik me als herboren – en ook de RSI klachten in mijn rechterarm waren nagenoeg verdwenen! Ik kom volgende keer graag weer meedoen. Linda is een docent met enorm veel anatomische kennis die de workshop met veel humor brengt. De tijd is voorbij gevlogen!” – E.J., deelnemer.

Fascia Relax & Release – Overall
Aandacht voor de belangrijkste plekken van het lichaam waar het bindweefsel verkleefd raakt en klachten veroorzaakt. Denk aan: de rug, bovenbenen, schoudergebied
zondag 25 november 14:00 – 16:00 – € 37,50