‘Het gaat niet om hoe je een houding doet, maar wat een houding doet en hoe het voelt’

Ria van Leeuwen

Yin en Hatha Yoga docent

Biografie:
Yoga is puur en simpel. Ademen en bewegen. En toch brengt het lichamelijk en geestelijk een heleboel teweeg. Daar ligt voor mij de grootste aantrekkingskracht en is de voornaamste reden dat ik elke dag yoga beoefen. Zowel op als naast de mat.

Begonnen als (kinder) yogadocent in een tijd dat het nog niet zo bekend was. Al snel aangevuld met Hatha, Anusara en Yin yoga. Anusara Yoga besteedt veel aandacht aan je houding en is vrij precies. Yin yoga gaat meer om hoe je lichaam voelt in een houding en de stretch.

De aandacht voor je lichaam en hoe je yoga ervaart in plaats van hoe het eruit ziet is voor mij de kracht van yoga. Ik verwerk in mijn lessen veel de 5 elementen theorie uit de Traditionele Chinese Medicine. Daarbij besteed ik aandacht aan de meridianen in ons lichaam. Ook gebruik ik oefeningen uit de Qi gong. De combinatie van de beweging en ademhaling is voor iedereen toegankelijk.

Mijn opleidingen heb ik gedaan bij verschillenden yogadocenten in India, Bali en Thailand, maar ook in Nederland. Ik ga regelmatig op reis voor studie, inspiratie of gewoon ervaring.

Mijn motto: het gaat niet om hoe je een houding doet, maar wat een houding doet en hoe het voelt..  Vergeet niet gewoon te genieten van je yogales. Dat is het belangrijkste!

Favoriete asana:
Vrksasana – tree pose

Waarom doe je deze asana graag / wat brengt hij jou?
Mijn favoriete houding is de boom. De wisselwerking tussen bomen en mensen is magisch. De boom voedt mij met zuurstof en ik voed de boom. Het is een houding voor balans, stilte en het maakt niet uit hoe de boom eruit ziet. We zijn samen een mooi bos.