relaxed cat 2

 

Mellow Out®

(Ontspanning en stress release)

 

 

Wat gaan we in deze workshop doen?
Stress zit niet in eerste instantie in de psyche, maar in de fysiologie van ons lichaam. Stress zit in je autonome zenuwstelsel,  en dat is niet te beïnvloeden door ons denken. Je kunt bijvoorbeeld niet je pupillen groter of kleiner denken, of je spijsvertering sneller of langzamer laten werken; deze functies worden door het autonome zenuwstelsel geregeld.

Ontspanning vanuit het diepst van je wezen.

Je nervus vagus, de grootste parasympatische zenuw van het autonome zenuwstelsel, is de directe verbinding tussen je hersenstam (krokodillenbrein) en je organen. Ze regelt o.a. de hartslagfrequentie, darmwerking, transpiratie, spraak en houdt bv het strottenhoofd open voor de ademhaling. De nervus vagus is bij de meeste mensen te weinig actief met allerlei stressreacties tot gevolg.

Je kunt deze zenuw stimuleren door specifieke bewegingen, ademhaling en geluid waardoor je je direct relaxter voelt en minder pijn ervaart.
Daarnaast gaan we ervoor zorgen dat de parasympatische kant (de rustkant) van je autonome zenuwstelsel flink aandacht krijgt – met meer balans tot gevolg.

 

Zo ga jij ontspannen de deur weer uit!

Over Linda de Wolf

Linda is voormalig danser, zowel klassiek als modern opgeleid. Zij is actrice bij verschillende theater- en tv producties. Linda is pilates docente en heeft zich gespecialiseerd in ontspanning, de versoepeling van de Psoas en in stijf en strak bindweefel: fascia.

 

datum:        zondag 6 mei
zondag 24 juni
tijd:             14:30-16:00 uur
prijs:           € 25,00
taal:             Nederlands
boeken:       Klik hier.