Wat stress met je psoas te maken heeft?

 

Stress zit niet in je hoofd, het zit in je zenuwstelsel. Als je gestressd bent krijg je vaak het advies “maak je niet zo druk en ontspan je, het zit allemaal tussen je oren!”. Het zou fijn zijn als het zo simpel was…

 

De stress reactie zit in je sympatische zenuwstelsel. Je psoas speelt een essentiële rol in je autonome zenuwstelsel: je psoas komt instinctief in actie bij de vluchten/vechten reactie om je veilig te houden.

 

Om je lijf klaar te maken om te vechten of te vluchten geeft je lichaam stress hormonen zoals adrenaline en cortisol af. Als er niets gebeurt met de stress respons in je lijf (dus als je niet vecht of vlucht),  blijven die stoffen in je lijf zitten. Bij een volgende stressvolle situatie herinnert je lichaam zich de vorige situatie en gaat volop in de stress-modus alsof het in een levensbedreigende situatie terecht is gekomen. Dit bouwt zich telkens verder op. Tot het moment dat je lijf al die stresss niet meer aan kan en je opbrandt…. dat noemen we burn-out, en dat willen we graag voorkomen.

 

Het is dus heel belangrijk om de stress respons in je lijf weer tot rust te brengen.

 

  • Hoe voel ik dat het te veel wordt?
  • Wat kan ik doen & laten om weer rust in mijn lijf te krijgen?
  • Hoe laat ik mijn psoas qua houding & beweging met rust, zodat hij kan doen waar hij voor is?

 

Dit  en meer is wat we gaan doen bij de workshop Juice Up Your Psoas, want rust in je lijf betekent automatisch ook rust in je hoofd.

AANMELDEN kan hier.
DATUM:  zondag 12 november
TIJD:      14:00 – 16:00 u
PRIJS:    € 35,-