En…. Actie!!!

Margriet is de oprichter van Yoga Spot. Ze geeft les in Hatha, Yin, Restorative en Yoga Nidra. Op ons verzoek schrijft ze met enige regelmaat over hoe ze met het leven omgaat. Herkenbaar en met humor, creativiteit en gezond verstand.

Margriet is oprichter van Yoga Spot en Piet Jan (haar man) is haar partner in crime in zowel de yoga studio’s, echtgenoot, vader van hun twee pubers van 15 (en-een-half, mam!) en bijna 13. Ze woont op 10 minuten fietsen van beide studio´s en heeft drie langharige katten.

Corona we stay here for youTja, daar zit je dan, op zondagavond, te luisteren naar de persconferentie waarin je wordt gevraagd je deuren te sluiten.

En zeker geven we daar gehoor aan, net als onze collega’s. En als je dan alles hebt gedaan om ervoor te zorgen dat de deuren worden gesloten, wat doe je dan?

Piet Jan verzuchtte: Ik dacht even rust te hebben, maar met jou is dat gewoon niet mogelijk. Normale mensen leunen even achterover, ademen rustig een paar dagen in en uit, en wachten tot ze weer inspiratie hebben. Bij jou spuit het er direct uit en je onderneemt ook direct actie!

Hij verheugde zich op de rust die deze drie weken sluiting met zich meebrengt. De studio in Olympisch Stadion schilderen, alle dekens en kussenhoezen wassen (gelukt hoor!), een goede voorjaarsschoonmaak houden zowel in huis als in de studio’s, fijn boeken lezen en spelletjes doen met de kinderen – ik had er zelf eigenlijk ook wel zin in. Maar helaas… de huur moet betaald dus mijn creatieve brein gedraagt zich als een brandweerslang: in grote golven komen de ideeën eruit, het ene idee is wat beter uitvoerbaar dan het andere.

Mijn humeur laat wel enigszins te wensen over. Hoe positief en vrolijk ik dan ook mag zijn, met twee pubers van bijna 13 en 16 in huis is het geen quarantaine maar huisarrest. Dus hebben we de beschikbare ruimtes verdeeld. Piet Jan coördineert de video-opnamen van de yogalessen in Buitenveldert en ik kraak mijn hersenen op hoe we het via de website technisch mogelijk gaan maken, vanuit de studio in het Olympisch Stadion. De pubers breken thuis de boel af (denk ik).

De Pubers vinden me overdreven, dramatisch, irritant en vinden dat ik rustig moet doen. Terwijl ik mezelf altijd zo weldenkend, gelijkmatig, en kalm zie. Tuurlijk, ik heb energie voor tien, maar ik zie dat niet als handicap en geniet enorm van die energie.

Bij de Pubers dringt het langzaam door wat er aan de hand is door de beperkingen die ze tegenkomen. Nieuws nemen ze met een korrel zout, `alles overdreven` vinden ze. Puberdochter vond het een goed idee haar net-vernieuwde kamer nog eens op te leuken met allemaal nieuwe dingen. Maar Ikea was dicht. Sporten dan? Sportschool dicht. Yoga? Oh…dicht. Bieb dan voor de boekenlijst? Gesloten. Dan maar online shoppen, bedacht puberdochter. En even een potje dagcrème halen van €50. Ze vond het belachelijk dat ze dat zelf moest betalen want toch eerste levensbehoefte….? maar nu zo langzamerhand begint het door te dringen dat er echt wel iets aan de hand is. Ik zie dat pubers al heel goed zijn in shiften van informatie, wat waar is en wat niet. Dat filter hebben ze ook hard nodig als je ziet wat voor online ellende ze over zich heen krijgen. Waar mijn generatie (ai Margriet wat zeg je nu!) echt alles eerst even moet zien voordat we weten of we het wel of niet moeten geloven, dringt het bij hen niet eens dóór. Beste handig, zo’n filter! Alleen proberen ze mij ook te negeren bij het filteren en daar kan ik niet zo goed tegen. Ze zitten ook fysiek plotseling dichtbij, terwijl ik gewend ben aan ruimte voor mezelf.

Als ook jij merkt dat je behoefte hebt aan wat tijd voor jezelf, doe dat dan! Niets zo erg als gevangen zitten in je eigen hoofd, of huis, of gedachten. Het is heerlijk dat het zulk prachtig weer is, want alleen maar binnen zitten is niet goed voor een mens. Wandel, fiets, zuig je longen vol schone lucht, zorg dat je gezond blijft. En doe yoga. Lekker thuis.

Wij hebben vanaf maandag gewerkt aan het opnemen van video´s en prachtige meditaties van je eigen vertrouwde docenten en ik moet je zeggen, ik ben nogal trots op alle meiden die zich voor de camera hebben geworpen, niet omdat ze zo graag voor de camera staan, maar omdat ze weten hoe belangrijk yoga en pilates juist nu is. Het ziet er erg leuk uit! Neem hier alvast een kijkje.

We hebben ons beste gedaan, zodat jij yoga kan doen en wij onze yoga met je kunnen blijven delen. Er zijn al Hatha, Vinyasa en Yin lessen opgenomen en er zijn al vier livestream lessen geprogrammeerd.

Margriet props zonder tekstIk wens je een goede quarantaineperiode toe en we zien je graag, live of online!!

Liefs,

Margriet

 

Margriet geeft op dinsdag om 11.00 een Restorative yogales (dinsdag zelfs online). Als ze energie genoeg heeft valt ze graag in als de vaste docenten afwezig zijn. Houd het rooster in de gaten als je een keer een les van haar wil volgen!