zaterdag 9 september. 14.00-16.30 u. Ayurvedische Food & Yoga detox. Wanneer ons lichaam niet optimaal functioneert bouwen afvalstoffen zich op in ons lichaam. Stress, een slechte spijsvertering, onvoldoende beweging, een ongezond dieet of een verkeerd leef/dagritme zorgen ervoor dat we voedingsstoffen niet optimaal verteren en afvalstoffen ontstaan die in ons lichaam (& geest) voor verschillende klachten kunnen zorgen.

Met een detox help je je lichaam een handje om de opgestapelde afvalstoffen te verwijderen. Daarbij helpt een detox je zowel fysiek, mentaal als emotioneel te zuiveren. En let op: detox gaat niet over honger lijden of afvallen, maar over het reinigen van je lichaam om weer volledig in balans te komen.

Tijdens deze workshop leer je de do’s en don’t van een Ayurvedische detox.
Je leert over:

Het concept ‘AMA’, de Ayurvedische term voor afvalstoffen:

Wat is ama?

Hoe ontstaat ama?

Hoe uit ama zich in lichaam & geest? Het herkennen van symptomen herkennen.

Hoe herken ik ama bij mijzelf? Zelf-evaluatie dmv tongdiagnose en een korte vragenlijst

Het concept ‘AGNI’, de Ayurvedische term voor je spijsverteringsvuur:

Wat is agni?

Het belang van agni voor een gezonde spijsvertering en het voorkomen van de opbouw van afvalstoffen.

Hoe sterk is mijn agni? Zelf-evaluatie dmv korte vragenlijst

Algemene richtlijnen om agni te verbeteren

Ayurvedische detox:

Wanneer een detox?

Het doel van een detox

Hoe ziet een Ayurvedische detox eruit? Do’s & Don’ts: richtlijnen voor voeding, dagritme en beweging

Ayurvedische detox-recepten, zo kan je zelf aan de slag!

Na het theoretische deel is het tijd voor een detox-yoga! Een pittige practise waarbij we met reinigende ademhalingsoefeningen (pranayama) en yogahoudingen (asana’s) het lichaam van binnenuit

delivers the androgenic power of 100mg per topical application (4 pumps) of injectable DHT buy injectable steroids online with credit card muscle mass (24-h urinary creatinine excretion), indices of protein degradation (CPK and 3-methyl histidine excretion)

verwarmen zodat de circulatie op gang komt en de lymfe en het bloed worden gereinigd. Na de practise voel je je schoon, energiek en vitaal: klaar voor de zomer!

DATUM: zaterdag 9 september
TIJD: 14:00 – 16:30 u
PRIJS: € 30,-

De workshop wordt gegeven voor Amber Jagers:
Via Hatha en Iyengar yoga komt Amber in aanraking met het verdiepende aspect van yoga. Als energiek en bewegelijk persoon helpt yoga haar ‘kracht in stilte’ te vinden en met meer inzicht en acceptatie met zichzelf om te gaan. Deze groei doet haar besluiten om begin 2015 haar baan op te zeggen en een intensieve yogaopleiding in Costa Rica te volgen. Zij runt daar een half jaar een Guesthouse en geeft dagelijks Hatha Yoga. Midden in de jungle ervaart zij hoe bijzonder het is om in harmonie met de natuur te leven en ontwikkeld er een diep respect voor. De verbinding tussen de mens en de elementen fascineert haar nog altijd en daarom volgde zij diverse opleidingen mbt Ayurveda (Ayurveda & Yoga, Ayurvedische voedingsleer). Deze ervaring en kennis deelt ze in haar lessen, workshops, ayurvedische consulten en retreats.

Schrijf je in via deze link:

https://clients.mindbodyonline.com/classic/ws?studioid=236978&stype=-8&sView=day&sLoc=0&sTrn=100000019&date=09%2F09%2F17