Februari: Optimisme.     

Margriet schrijft elke maand het voorwoord voor de nieuwsbrief. Deze maand gaat ’t over optimisme.

Toen we het onderwerp voor deze nieuwsbrief bedachten, zei Amber “Februari is de somberste en zwaarste maand, daarom duurt ie vast zo kort”. Ik vond dat wel een leuke gedachtengang. Wat optimisme kan je wel gebruiken met deze donkere, koude, sombere, gure dagen.

Dus we hebben ons er eens in verdiept. Soms lopen mensen de studio binnen en klagen over het weer en dat ze nat zijn. Sommige mensen komen drijfnat binnen en zeggen lachend: “hier is het gelukkig warm en droog!”. Frappant hé! De vraag is: kan je het leren of zit het in je persoonlijkheid? Daar gaat deze nieuwsbrief over.

Mijn glas is eigenlijk altijd méér dan halfvol. Mij helpt het altijd om iets te hebben om naar uit te kijken. Ondanks dat dat me uit de beleving van het `heden´ haalt (want je verheugen op de toekomst betekent niet in het nu zijn) beleef ik daar veel plezier aan. Zoals dat ik met Lahma een Retreat aan het organiseren ben in Griekenland in oktober. Echt iets om naar uit te kijken! En als jij daar ook naar wil uitkijken – ga dan lekker met ons mee!

Naast uitkijken naar iets leuks, helpt ook dankbaarheid je. En… iets positiefs over jezelf denken. We hebben via Facebook een heus Februari-positiviteitsbombardement voor je klaarstaan waar je elke drie dagen een positieve quote of oefening kan verwachten.

Ik ga mijn positieve Februari-maand voor een groot deel in India doorbrengen. Een Ayurvedische reinigingskuur van 3 1/2 week die mijn innerljke mens geheel versterkt! Daar zal ik mijn optimisme wel bij nodig hebben. Hoewel… ik zie nu alleen de zonnige kant; veel massages, gezond eten, hoge temperaturen, weinig tot niets doen behalve yoga, boeken lezen, mediteren en luieren…

Tot volgende maand. Blijf optimistisch!


Liefs

Margriet

Margriet is eigenaar en oprichter van Yoga Spot. Ze runt de studio met Piet Jan, de vader van hun twee kinderen. Ze geeft Hatha les op maandag om 11.30 en valt regelmatig in op Yin lessen.