Juice op your Psoas!

17 juni, 14.00-16.00 uur.

Wat gaan we in deze workshop doen? 
In ons dagelijks leven komt het bij stressvolle situatie nauwelijks tot vechten of vluchten. Maar bij stress geeft je lichaam de hormonen adrenaline en cortisol af. Als je daar niets mee doet (vechten of vluchten) , blijven die stoffen ronddwalen en blijft je sympatische zenuwstelsel alert. Hierdoor komt je lijf niet tot rust.

Als je vaak stress ervaart stapelen deze hormonen zich op en voel je je alsof je in een levensbedreigende situatie terecht bent gekomen. Telkens als zich een stressvolle situatie voordoet doet zich dit opnieuw voor… en op een gegeven moment kan je lijf al die stresss niet meer aan en brand je op.

Stress zit niet in je hoofd, het zit in je zenuwstelsel.

De psoas (de spier die je ruggengraat met je bovenbenen verbindt) speelt een essentiële rol in je autonome zenuwstelsel. Je  psoas komt instinctief in actie bij de vluchten/vechten reactie om je veilig te houden. Daarnaast  geeft hij signalen hoe het met je gesteld is wat betreft onrust, veiligheid en stress.

Voor mensen met een burn-out, of voor wie onder stress staat, is het belangrijk de stress respons in je lijf tot rust te brengen zodat het zenuwstelsel in balans is en je je lijf tot rust komt. De psoas geeft signalen over onrust, veiligheid en stress. En die gaan we ontspannen! Want rust in je lijf is rust in je hoofd.

Een workshop met veel uitleg over de psoas en oefeningen die je het effect laten ervaren en zelf thuis kan doen.

 

Over Linda de Wolf
De workshop wordt gegeven door Linda: een zeer ervaren en deskundige docente met veel kennis over de atonomie van het lichaam en de verbinding tussen lichaam & geest.

DATUM: zondag 17 juni 2018
TIJD: 14:00 – 16:00 u
PRIJS: € 37,50