Tiener Yoga 11 t/m 13 jaar

“Loslaten en lichamelijke bewustwording ontwikkelen”
Als tiener ga je door één van de spannendste, maar misschien ook leukste periode van je leven. Je maakt grote veranderingen door op lichamelijk, geestelijk en emotioneel gebied. Soms wordt er veel van je gevraagd op het gebied van leren, presteren, plannen, keuzes maken en huiswerk. Dit kan spanningen, emoties en onzekerheid met zich meebrengen. Tieneryoga is een rustmoment in de week waarin je op plezierige wijze lichamelijk bezig bent, je kunt ontspannen en even alles van je af laten glijden. Het beoefenen van yoga kan een enorme steun zijn in deze periode.
Boek een tiener yoga les!

Hoe ziet een les eruit?

Een tieneryoga les bestaat uit een warming-up, yogahoudingen, ontspanningsoefeningen, geleide meditatie en visualisaties. De fysieke houdingen (asana’s) versterken de spieren, waardoor je kracht toeneemt en conditie verbetert. Daarnaast verhogen de yogahoudingen je flexibiliteit en helpen ze je ontspannen. Je komt meer in contact met je lichaam, waardoor je zelfvertrouwen groter wordt en je lekker in je vel zit. Door tijdens de houdingen aandacht aan je ademhaling te geven kun je je losmaken van de gedachten die door je hoofd gaan. Hier wordt je kalm en rustig van en je leert beter omgaan met je emoties.

Wat zijn de voordelen?

  • Yoga geeft praktische tips om zich zelfverzekerder, sociaal weerbaarder, rustiger en tevredener te voelen.
  • Met fysieke en mentale oefeningen leren tieners hun lichaam goed te gebruiken en evenwicht te zoeken in zichzelf en in de buitenwereld, te concentreren en vitaal te blijven.
  • Ze leren meedoen in een groep.
  • Via lichaamsbesef komt de tiener tot meer zelfbewustzijn.
  • Tieners worden uitgenodigd om geaard te raken, grondgevoelig te worden door yoga. De eigen identiteit wordt daardoor vergroot en zo kunnen ze leren voor zichzelf te zorgen.
  • Wat tieners nu met yoga leren is een goede basis voor hun hele leven.

Momenteel niet op het rooster

Er is geen vast moment voor tieneryoga op dit moment. Mocht je geïnteresseerd zijn, laat ’t ons dan weten. We organiseren lessen vanaf 5 deelnemers.