“Isn’t it amazing, that the same god who created the mountains, the oceans and galaxies, looked at you and thought the world needed one of you too”
Marjolein Vos

Yoga Nidra en Restorative Yoga docent

Biografie:

Een paar jaar geleden kwam Marjolein tijdens haar Burnout in een Yoga Nidra les terecht, een moment dat haar leven compleet zou veranderen. Ze verliet de studio die dag heel anders dan hoe ze aankwam: ontspannen, alsof ze net de beste powernap van haar leven had gehad, met een rustige mind. Mede geprikkeld door haar achtergrond in de Psychologie, ging ze vaker naar deze lessen en zag ze de kwaliteit van haar leven enorm verbeteren.  Hoe meer ze dit deed, hoe rustiger en kalmer ze werd. Ze begon weer te stralen en de energie kwam weer terug. Yoga Nidra leerde haar te luisteren naar haar hart en te leven vanuit dat hart.

Zo kwam de teacher training op haar pad, wat gelijk als thuiskomen voelde. De Restorative teacher training voelde daarna als de perfecte aanvulling hierop en met deze twee vormen van Yoga is het duidelijk dat zij haar pad heeft gevonden. De vrienden van Marjolein grappen vaak dat haar superkrachten ‘heel langzaam praten’ en ‘iedereen tot rust kunnen brengen’ zijn. Iets dat ze niets dan glimlachend kan beamen, haar mantra die ze graag deelt, is dan ook: I am me, and that is my power. We zijn allemaal bijzonder, we voegen allemaal iets speciaals toe. Het leven is een mooie reis om dit te ontdekken.

Naast yoga zijn haar passies veganistisch koken, genieten van muziek en dansen met vrienden. Fan van Star Wars en Star Trek. Als geboren en getogen Amsterdammer kwebbelt ze makkelijk met iedereen en geniet ze intens van rondfietsen door de stad. Haar huis verandert beetje bij beetje in een gezellige jungle waar haar twee senior katten Donder en Monster de baas zijn.

Favoriete asana:
Shavasana – de lijkhouding

Waarom doe je deze asana graag / wat brengt hij jou?

Al zo lang yoga in mijn leven is, is de savasana mijn favoriet. Eerst puur omdat het als het toetje voelde, het cadeautje van ultieme ontspanning na al het harde werk. Even alles los kunnen laten. Maar nu is het zo veel meer! Er vindt zo veel magie plaats in dat moment van bewust wegzakken in rust en stilte. Het voelt als volledig terug komen bij jezelf, vaak komen er dan juist de mooiste inzichten en inspiratie omhoog. Een heerlijke houding, voor echt elk moment van de dag.