Talking to your BodyMind

The language of talking to your mind and body

Mind en lichaam zijn geen losstaande entiteiten, maar staan intensief met elkaar in verbinding. Met de verbinding tussen je lichaam en je geeset ga je in dit geleide meditatie programma aan de slag. Sluit vriendschap met jezelf; alsof je opnieuw kennismaakt!

Wat is het?

Talking to your BodyMind in gesprek met je intelligente lichaam via geleide meditatie, 7 dagen van 7.30 tot 8.30. Het Osho programma ‘Talking to your BodyMind’ heeft als doel je in gesprek te brengen met je BodyMind (Osho is een wereldwijd bekende meditatie leraar). De medische wetenschap begint te erkennen wat wijzen en mystici altijd hebben geweten: “mind en lichaam zijn geen losstaande entiteiten, maar staan intensief met elkaar in verbinding.” Met die verbinding tussen lichaam en geeset ga je in dit geleide meditatie programma aan de slag.

Sluit vriendschap met jezelf; alsof je opnieuw kennismaakt. Het programma van 7 geleide meditaties helpt je als je opmerkt dat je veel in je hoofd zit, ‘buiten jezelf bent’ en som het contact met jezelf kwijt bent. Talking to your BodyMind gaat over het herstellen van het evenwicht in het lichaam.

De techniek helpt bij het accepteren van wat is en brengt je uiteindelijk terug naar de essentie van je wezen. Alsof alle ruis en zwaarte van je afvallen en je weer helder kunt zijn, in het hier en nu. Ik ben Lahma ongelofelijk dankbaar. Lahma is inspirerend en heeft mij ontzettend geholpen.

Eva Duijvenstein

Actrice

Deze workshop heeft wonderen voor mij verricht. Ik had er eigenlijk niet zoveel verwachtingen van, maar werd aangenaam verrast. Al jaren kamp ik met een chronisch slaapgebrek en ik had al veel geprobeerd maar alles hielp steeds maar een beetje of heel even.

Jagruti Haas

counselor, praktijk “Counseling IJburg”

De Methode

 Het uitgangspunt van deze methode is dat een deel van het onderbewuste een ongewild (lichaams)symptoom of gedragspatroon heeft gecreëerd dat je nu als belemmerend ervaart. Dit patroon kan vanuit de juiste intentie ontstaan zijn, en je in het verleden ook écht geholpen hebben –  maar je nu tot last zijn.

Door diepe ontspanning van het bewustzijn, krijgt je Onderbewuste ruimte om nieuw gedrag en nieuwe manieren te vinden die je lichaam en geest (Body/Mind) op een gezonde en gunstige manier ondersteunen, zodat je terugkeert naar je natruulijke staat van ontspanning: gezond en in balans zijn. Met deze “reset” zul je belemmerende gedragspatronen zich omvormen of oplossen. Het is eigenlijk een proces van niets-doen. In diepe ontspanning opent je onderbewustzijn zich voor suggesties en zal het op een nieuwe manier voor je gaan “werken”, zonder dat je “bewust” iets hoeft te doen.

Het Proces: Geleide meditatie

 Lahma begeleid je dagelijks in de meditatie. Je raakt in een diepe ontspanning.

Deze geleide meditatie is een herinneringsproces aan een taal die de meesten van ons zijn vergeten. Het is de verbindingstaal met je eigen lichaam. Communiceren met je lichaam, ertegen spreken, naar zijn boodschappen luisteren, was in het oude Tibet een algemeen gebruik.

Om deel te nemen aan dit programma is het niet nodig dat je regelmatig mediteert. Je kan het ook niet ‘fout’ doen. Je hoeft niets te doen.

Wanneer is het?

  • Het programma duurt 7 dagen van 7.30 tot 8.30.
  • Start maandag xx t/m zondag xx
  • Prijs: 120 euro, inclusief het boek ‘Body Mind Balancing’ en de geleide meditatie op mp3.

Wie geeft het?

Lahma is internationaal opgeleid en geeft trainingen, workshops en lessen over de hele wereld. Ze geeft meditatie trainingen (Actieve meditaties, Zazen,), Inquiry workshops en Body/Mind balancing workshops. En als gecertificeerde hypnose coach, gebruikt ze hypnose als een brug naar meditatie.

De belangrijkste ervaring in Lahma’s leven is haar tijd die ze met Osho doorbracht in India. Ze woonde en werkte hier gedurende 10 jaar en deed diverse yoga en meditatie opleidingen. De stilte en diepte waarmee ze in verbinding kwam, is het licht in haar leven. 
Neem voor meer informatie of contact met Lahma: lahma.yoga@gmail.com