Hoe te netwerken op vergaderingen

Hoe te netwerken op vergaderingen: Wat u wel en niet moet doen

Netwerken kan een ontmoedigende taak zijn. Het bezoeken van bijeenkomsten, conferenties en congressen is een manier om waardevolle contacten te leggen met mensen die dezelfde interesses hebben als u. U moet altijd uw onderzoek doen voordat u naar een evenement gaat om er het meeste uit te halen. Deze blogpost zal je helpen om een aantal valkuilen te vinden die mensen vaak tegenkomen bij het netwerken op evenementen, zodat je geen spijt krijgt van wat je wel of niet hebt gedaan!

Stel jezelf voor aan mensen.

Zorg ervoor dat je ze een hand geeft en in de ogen kijkt. Draai je niet van iemand af nadat hij gedag heeft gezegd, vraag hoe zijn dag is en spreek een paar woorden met hem zodat je een band kunt opbouwen.

Praat niet de hele avond over jezelf: Laat andere mensen ook wat van het praten doen! Stel vragen als "Wat heeft jou hier gebracht?" of "Wat houdt jou geïnteresseerd in dit bedrijf?" Als er twee werknemers zijn die voor uw klant werken, maar de een kent de ander niet goed, stel ze dan aan elkaar voor voordat u zich uit het gesprek terugtrekt. Je wilt dat iedereen zich verbonden voelt op evenementen, want het maakt netwerken makkelijker als de aanwezigen zich op hun gemak voelen bij het benaderen van nieuwe gezichten in plaats van vast te zitten met dezelfde mensen de hele avond.

Als je een goede indruk wilt maken, is het belangrijk om jezelf te zijn en niet te hard je best te doen of een gesprek te forceren met iemand die niet geïnteresseerd lijkt in een gesprek. Als iemand wegloopt na je eerste poging om een gesprek aan te knopen, ga hem dan niet achterna in de hoop dat hij nog eens met je zal praten - eindig het gesprek in goede verstandhouding te beëindigen en in plaats daarvan met iemand anders te praten.

Geef mensen niet het gevoel dat ze verplicht zijn om met je te praten: Als de persoon het duidelijk druk heeft, blijf dan niet te lang in zijn ruimte hangen of onderbreek hem niet als hij een serieus gesprek voert; laat hem daarna weer aan het werk gaan als dat mogelijk is. U wilt dat de aanwezigen op evenementen zich uw merk herinneren als toegankelijk en oprecht, terwijl u toch de tijd van anderen respecteert - dus zorg ervoor dat u niet doorschiet in hard-sell tactieken die potentiële zakelijke contacten kunnen afschrikken!

Als iemand geen interesse lijkt te hebben in een gesprek, geef het dan snel op zonder het ongemakkelijk te maken. Blijf niet doorvragen alleen omdat je hoopt dat iets hun interesse wekt, want dat kan wanhopig of griezelig overkomen.

7e6b6e3e09fd5a0f598056be4759ed74