Yoga retreat Malaga October 2022

Come for a week of deepening yoga, yummy organic food and lots of space for relaxation – all in a stunning location amongst beach and mountains…

Yoga retreat in Santillan Retreat Center in Malaga, Spanje

Dit prachtige retreat center ligt op een half uur rijden van het centrum van Malaga en is één van de top 20 retreat centra van de wereld. De ruime, luxe kamers zijn allemaal voorzien van een eigen balkon, airco en luxe badkamer. Een prachtig zwembad met comfortabele lounge bedden maakt onderdeel uit van het retreat center. Er zijn diverse fijne plekken waar je kan ontspannen. Zo is er een groot terras waar je heerlijk kan zitten, een ‘balkon’ met fantastisch uitzicht over de bergen en de baai, en er zijn op allerlei fijne plekken in de zon en in de schaduw zitjes en hangmatten zodat je zelf een plekje kan uitzoeken om je rust te vinden.

Het retreat center heeft behandelruimtes waar je diverse soorten massages kan ondergaan. Als je een auto boekt, kan je tijdens de vrije uren de omgeving of Malaga verkennen, of een duik in zee nemen. Ook kan je prachtige wandelingen maken in de omgeving.

Het eten is ongelooflijk lekker. Er wordt drie keer per dag uitgebreid gekookt en of de koks maken van de vegetarische of veganistische maaltijden een smaakvol feest met veel variatie.

De yoga shala heeft enorme openslaande deuren (of zijn het ramen?) en kijkt uit over het dal –  je ziet de zee liggen. Nieuwsgierig? Kijk ook in onze foto galerij, of op de pagina van het retreat center zelf.

Programma Yoga retreat

In deze ontspannende Yoga Retreat gaan we in op de diverse aspecten van Yoga. Voor de vroege vogels beginnen we met een meditatie tijdens de zonsopgang – dat bijzondere moment waarop de wereld even stilstaat. Na een licht ontbijt maken we het lichaam wakker met een heerlijke Hatha of Vinyasa les, mantra’s en pranayama, waarna we gezamenlijk lunchen. De rest van de dag is er veel tijd om te ontspannen: lekker luieren aan het zwembad, wandelen in de tuin of daarbuiten, eindelijk dat fijne boek lezen, even lekker tijd voor jezelf om de omgeving te verkennen, een massage, een wandeling in de bergen, een stadje bezoeken of een privésessie met een docent. Ook het strand is dichtbij, zodat je de helende kracht van de zee kan ervaren.

Bij terugkomst staan de docenten klaar om je een ontspannende yin of restorative yogales te geven, met hands-on adjustments om je nog dieper in de ervaring te brengen. Een aantal keer volgt na de yin les ook een Yoga Nidra om nog vollediger te kunnen relaxen. Na het diner met kraakverse streekproducten duiken we heerlijk ontspannen het bed in.

Een uitlijning van programma per dag vind je hier (we kunnen ter plekke nog wijzigingen doorvoeren als de situatie daarom vraagt).

Wat is een retreat?

Het woord “retreat” betekent “terugtrekken”. Je onttrekt jezelf even aan het leven van alledag, om tot jezelf te komen. Dat doe je bewust; je komt niet om een gezellige vakantie te vieren met een druk programma, je kiest er juist voor om naar binnen te keren. Je neemt de tijd voor jezelf, om te vertragen, om te verdiepen, te reflecteren. Het is vaak een periode waarin je tot nieuwe inzichten komt over jezelf of je leven.

Het liefst doe je dit met zo min mogelijk afleiding; zonder laptop, telefoon, email. De yoga en de rustige omgeving helpen je daar bij. Ook gezond eten ondersteunt dit proces: we kiezen voor voeding die voedt en niet alleen een vol gevoel geeft. Dit draagt bij aan een gelukkig gevoel. Je voeding beïnvloedt namelijk in hoge mate hoe je je voelt, in positieve zin. Daarom kiezen we tijdens de retreat voor vegetarische maaltijden met zoveel mogelijk verse, indien mogelijk lokale en biologische seizoensproducten en drinken we geen alcohol. Het meeste fruit heeft ’s morgens nog aan de boom gehangen.

Ontdek tijdens de retreat zelf wat dit alles met je doet!

 

De docenten

Voor deze unieke retreat bundelen docenten Lahma Muris en Margriet Verhagen hun krachten. Met tientallen jaren internationale meditatie- en yoga ervaring zetten zij een programma op de kaart dat je yoga beleving intens verdiept.

Lahma heeft de unieke kwaliteit om haar studenten haarfijn aan te voelen. Daardoor geeft ze zeer accurate feedback en ondersteuning en leidt de studenten naar een voor hun geschikte en prettige yoga practice. Lahma geeft trainingen, workshops, individuele sessies, retreats en lessen over de hele wereld op het gebied van yoga, meditatie en body/mind balancing. Zij heeft een warme, lieve en krachtige persoonlijkheid.

Margriet is oprichter en docent van Yoga Spot in Amsterdam. Ze is een opgewekte en energieke docent, die haar passie voor persoonlijke groei, energiewerk, mantra´s en yoga op een enthousiaste, optimistische en humoristische manier met je deelt. Ze heeft scherpe inzichten gekoppeld aan haar spiritualiteit en ze heeft een open en zorgzaam karakter.

Links, prijzen, meer informatie

Yoga Spot organiseert deze reis in ‘Centro Santillan’, een schitterend landhuis met zwembad op een half uur afstand van het vliegveld en van de zee.

Data: oktober 2022 (data nnb)
Prijs: €1.750,= voor zeven nachten, acht dagen accommodatie, eten, drinken en yoga programma
Accomodatie:  Ruime tweepersoonskamer met eigen badkamer.
Er is éénpersoonsbezetting van de tweepersoonskamers mogelijk tegen een bijbetaling van €350.
Docenten: Lahma Muris en Margriet Verhagen
Locatie: Landgoed Santillan, Malaga, Spanje
Meer informatie: Laat je gegevens hieronder achter.
Exclusief: de boeking van vliegtickets, transfers van en naar de luchthaven, eten en drinken buiten Centro Santillan, excursies, massages en alcoholische drankjes.

Aanmelden

Leuk dat je met ons mee gaat! Stuur ons een email, dan sturen wij jou alles wat je nodig hebt om je aan te melden.

Subscribe for Email Updates

Om op de hoogte te worden gebracht van onze retreat in Malaga, Spanje in oktober 2022, laat je hier je gegevens achter.

For more information about the Malaga retreat in October 2022, please leave your contact details below!
Marketing by