‘Paradise is not a place,
It’s a state of consciousness’

Clemens Vogt

Therapeut Medisch Shiatsu

Biografie:
Bij Yoga Spot is Clemens de therapeut die Shiatsu massages geeft. Hiervoor heeft hij drie jaar lang de opleiding bij Denis Binks in Baarn gevolgd, en daarna bij het Japan-Shiatsu-College in Tokio en Tao-Shiatsu in Kyoto de puntjes op de i gezet.

Zijn docenten-bevoegdheid haalde hij in Rome en Madrid. Hij heeft internationaal les gegeven en therapeuten opgeleid, maar zijn passie ligt bij het therapeutische werk.

In de laatste jaren verdiept hij zich bij Ruediger Dahlke in de psychosomatische geneeskunde, waaronder ook ademtherapie en warmwater-bewegingstherapie vallen.

Clemens is lid van de beroepsverenigingen NVST en RBCZ, waardoor de meeste ziektekostenverzekeraars een vergoedingsregeling hanteren als je aanvullend verzekerd bent voor alternatieve behandelingen.

Over Shiatsu massage.
Shiatsu is een natuurgeneeskundige drukpuntmassage, die oorspronkelijk in Japan ontwikkeld is.
De behandeling werkt op verschillende niveaus tegelijk: op het spierweefsel, het zenuwstelsel, de circulatie, de hormonale balans, de organen en het energiesysteem (de meridianen).

Shiatsu is zorg voor de gezondheid op zowel het fysieke als ook op het psychische, emotionele en spirituele vlak. Het biedt ondersteuning bij performance en prestatie en ook initiatie van en begeleiding bij individuele veranderingsprocessen.

Er zijn haast geen contra indicaties: Shiatsu massage kan je ook ondergaan als je zwanger bent.

Favoriete massage:
Shiatsu massage.

Waarom doe je deze massage graag / wat brengt hij jou?
Aanraking is naastbeweging en voeding een essentiƫle voorwaarde voor ontwikkeling, gezondheid en uiteindelijk geluk.


Shiatsu raakt je!