‘In the name of God, stop a moment, cease your work, look around you.’

Amber Jägers

Hatha Yoga docent

Biografie:
Via Hatha en Iyengar yoga komt Amber in aanraking met het verdiepende aspect van yoga. Als energiek en bewegelijk persoon helpt yoga haar ‘kracht in stilte’ te vinden en met meer inzicht en acceptatie met zichzelf om te gaan. Deze groei doet haar besluiten om begin 2015 haar baan op te zeggen en een intensieve yogaopleiding in Costa Rica te volgen. Zij runt daar een half jaar een Guesthouse en geeft dagelijks Hatha Yoga. Midden in de jungle ervaart zij hoe bijzonder het is om in harmonie met de natuur te leven en ontwikkeld er een diep respect voor. De verbinding tussen de mens en de elementen fascineert haar nog altijd en daarom volgde zij een training Ayurveda & Yoga. Deze ervaring en kennis deelt ze in haar lessen, workshops, ayurvedische consulten en retreats.
Verder heeft Amber zich gespecialiseerd in Yoga Alignment. Haar Hatha lessen zijn dan ook uitdagend, afwisselend en met aandacht voor de alignment in de asana’s zodat de effecten van de houding optimaal zijn voor lichaam en geest.

Favoriete asana:
Halasana – Plow

Waarom doe je deze asana graag / wat brengt hij jou?
Als ik mij in de ochtend – met een nog wat stijve rug – in deze pose rol, dan trekt er zo een weldadig fijn gevoel door mijn lijf. Van mijn nek tot mijn voeten voel ik letterlijk dat de energie gaat stromen: warmte, tintelingen, bijna een soort high, heerlijk! Als ik mij weer uit de Halasana rol voel ik me als herboren en ready voor de dag. Namasté!