Kokos bananenbrood. 

Deze lekkernij is gluten-, suiker-, zuivel- en tarwevrij en heerlijk bij de koffie, als tussendoortje of als traktatie.

 INGREDIËNTEN VOOR 8 PORTIES
4 eetlepels kokosolie gesmolten
4 eieren
4 verse dadels
1 eetlepel honing
100 gr kokosmeel
½ theelepel bakpoeder
1 snufje zeezout
½ theelepel kaneelpoeder

Extra benodigd cakevorm

BEREIDING
• Verwarm de oven voor op 175 graden.
• Snijdt de dadels fijn
• Prak de bananen samen met de gesneden dadels.
• Doe de eieren in een kom en klop ze luchtig. Voeg het bananenmengsel toe.
• Voeg de gesmolten kokosolie en de honing toe en meng door elkaar.
• Voeg kokosmeel, bakpoeder, snufje zout en kaneelpoeder toe en roer door elkaar.
• Beboter een cakevorm met kokosolie of roomboter
• Schep het kokos bananen mengsel in de cakevorm en maak glad met een spatel.
• Zet in de oven en laat circa 40 minuten bakken. Test of het bananenbrood gaar is door er met een mes in te prikken. Komt het mes er schoon uit dan is het bananenbrood gaar.
• Serveer direct of laat het bananenbrood afkoelen en bewaar deze in de koelkast in een luchtdichte container.

Variatietip:
In plaats van of naast de dadels kun je fijngehakte noten, cacoanibs, rozijnen of fijngesneden tutti-frutti aan het mengsel toevoegen.

Genieten maar!