“Holding on to anger is like drinking poison and expecting the other person to die from that.” – Buddha

Farrah Spaargaren

Kinder- en Hatha yoga docente

Biografie:
Zoals Farrah het zelf omschrijft ‘Yoga heeft echt mijn leven gered’. Farrah worstelde met het feit dat ze maar geen richting aan haar leven kon geven en daardoor niet lekker in haar vel zat. Op aandringen van haar moeder (zelf ook yoga docente) begon ze met yoga en voelde zich al snel gezonder en kreeg ruimte in haar hoofd om bewustere keuzes te maken. Zo ontdekte zij dat zij altijd al graag met kinderen wilde werken en besloot een kinderyoga opleiding (Kinderyoga opleiding bij Patty Jongemaets) te gaan volgen. Een goede keus: het gaf haar zoveel energie dat zij na de opleiding besloot nog twee opleidingen (Yoga Teacher training bij Flim’s Yoga studio en De Deugden opleiding bij Dolfijn Yoga) te volgen. Met veel plezier deelde zij in haar lessen haar passie en plezier met kinderen. In 2015 durfde ze de overstap naar volwassenen te maken.

“Nu ben aan ik aan het doen waar ik het meest van hou. Werken met mensen voor een gezonder lichaam en mind. En dit allemaal onder begeleiding van gewoon stil te zitten om je innerlijke rust (mindfulness) te vinden en het verkennen van het lichaam met de bewegingen (asana).”

Voor Farrah is yoga is veel meer dan alleen maar stil zitten en bewegen en zij probeert deze verdieping tot uiting te brengen in haar lessen. Dat mensen in yoga een thuis vinden, waar ze helemaal zichzelf kunnen zijn.

 

Favoriete asana:

Vrikasana- Treepose

Waarom doe je deze asana graag / wat brengt hij jou?
Het begin tot het einde van deze houding vind ik zo fijn. Aller eerste het gronde, vervolgens de focus wat je moet hebben om uiteindelijk je balans op één been te houden.

Soms val je wel eens uit de pose als je je focus niet houdt en beide benen niet sterk hebt. Dan moet ik altijd wel lachen omdat het eigenlijk net als het leven is. Dat is ook met vallen en opstaan. Maar als je je doelen wilt bereiken moet je je focus houden. En dan kom je stap voor stap uiteindelijk waar je wilt zijn. Zo kan ik in alle rust zo langs als ik wil in de houding staan. Het balans van het leven voel ik dus heel goed in deze houding. Of ik er nou in sta of uitval, het brengt me altijd een glimlach op mijn gezicht.