‘Listen to your calling within, where true beauty rest untouchable in your heart’

Debbie Jongejan

Vinyasa, Hatha flow, Yin, Restorative Yoga

 

 

Biografie:
Ik deed mijn eerste Yoga les meer dan 15 jaar geleden hier in Amsterdam. Vond het eigenlijk maar overdreven ‘geitenwollensokken’ gehalte. Nu jaren later heb ik niet meer zoveel vooroordelen als in mijn eerste les en draag ik ’t liefste wollen sokken.

Toen ik geestelijk en lichamelijk een dieptepunt zat, waar ik bijna dit leven had verlaten, kwam ik als herboren terug. Een awakening zonder tierelantijntjes. T was hard werken om weer gelukkig te zijn. Maar nu weet ik dat Spiritualiteit geen laziness kent. En omdat yoga asana het enige was dat ik nog kon met mijn lichaam, en er iets in mij wist dat dit de weg was om liefde van binnen uit te ervaren, kwam ik terug naar de mat. Heb wat tranen gelaten in de lessen die ik volgde, omdat mijn lichaam niet deed wat mijn geest vond dat het moest doen en simpelweg pijn deed. Intens gepakt door de essentie van Yoga, dwaalde ik af naar de roost, moeder India, waar ik in een Ashram in Kerala tot min volgende stap in mijn heling kwam en daar tot realisatie kwam dat ik de teachertraining wilde gaan doen. Niet om les te geven maar meer en meer de filosofie tot me te maken. Een jaar later, nadat ik het gevoel had dat ik resoluut uit mijn comfort zone moest stappen, verkocht ik mijn auto, verhuurde mijn huis en vertrok naar Bali en deed de teacher opleiding. Daar heb ik een tijdje in stilte gezeten en pakte Yoga mij weer intens. er was geen ontkomen aan en op mijn pad van self realisatie kwam Bhakti Yoga als van nature in mijn leven. Het pad van ware Devotie. De nectar van Bhakti Yoga brengt mij compleet geluk en verreikt mij dagelijks met wijsheid, waar ik van groei en bloei. De eeuwige student. Asanas voor mijn lijf en geest & Bhakti voor mijn hart en ziel.

Favoriete asana:
Parivrtta Janu Sirsasana – Revolved Head-to-Knee pose

Waarom doe je deze asana graag / wat brengt hij jou?
Ik ervaar aan het begin van mijn practise vaak nog stijfheid in mijn lijf. Als ik dan lekker in een flow door de asana’s ga en aan het einde strekkingen doe voel ik de ruimte en prana door mijn lijf gieren. De ontspanning na de inspanning. En Parivrtta Janu Sirsasana geeft mij ruimte van binnen en door het hart te openen voel je de liefdevolle expansie diep van binnen contact maken door mijn lijf naar buiten.